Lliga de Futbol

Victòries de Betis, Celta, Racing i Vila-real i empats al Màlaga-València i Dépor-Mallorca

La dotzena jornada, que quedarà incompleta perquè el Madrid-Sevilla ha quedat ajornat fins al 2 de gener, va estar caracteritzada pels pocs gols i sense grans sorpreses i, a diferència de la passada, només dos empats. El partit més espectacular va ser l'últim, en què el Mallorca va treure un empat de Riazor, tot i jugar una part amb un home menys i havent remuntat un gol en contra. Però llavors va aparèixer el màxim golejador de la lliga espanyola, Roy Makaay per anivellar el resultat amb dos gols.

DEPORTIVO, 2 - MALLORCA,2 Espectacular partit el que es va jugar a Riazor. Un Mallorca heroic va estar a punt de fer la gesta de guanyar al camp del Dépor, tot i jugar gran part del partit amb un home menys per una expulsió. Roy Makaay va avançar el Dépor abans del primer quart d'hora i semblava que el partit seria plàcid. Però llavors va aparèixer l'esperit de lluita del Mallorca, que no es va rendir en cap moment, i, tot i jugar amb un home menys, va donar la volta al marcador amb un gol de Pandiani, que segueix en ratxa, i d'Eto'o, de penal. Però llavors va tornar a posar les coses com estaven en el xiulet inicial Makaay que va fer el seu desè gol en 12 jornades i es destaca com a màxim golejador de la Lliga. VILA-REAL, 1 - RECREATIVO, 0 El Vila-real va ser molt superior a un Recreativo de Huelva molt conservador que va veure com se li escapaven els tres punts per culpa del llançament d'una falta directa que va significar l'únic gol del partit, marcat per Víctor en el minut 64. L'empat podria haver arribat, però el travesser i l'actuació de Pepe Reina van deixar el marcador en l'1 a 0 final. Després de la victòria de l'Espanyol, el Recreativo de Huelva torna a ser el cuer de la Primera Divisió. VALLADOLID, 0 - CELTA, 2 Lotina deixa de ser qüestionat i el Celta ja és al capdamunt. Per la seva part, el Valladolid de Moré continua patint per allunyar-se dels llocs compromesos de la classificació. En el minut 10, el Celta va arribar per primer cop a porteria. La centrada de Méndez la va rematar amb el cap impecablement Catanha, que va sorprendre el porter Bizarri. Era el 0 a 1. En el minut 53, Gustavo López va fer una jugada per la banda. La seva centrada la va rematar amb el cap Edu, sense que Bizarri pogués fer res per refusar la pilota. Era el segon gol d'Edu aquesta temporada i el Celta trencava així una ratxa de dos partits sense guanyar. BETIS,1 - ATHLETIC DE BILBAO, 0 Victòria per la mínima del Betis sobre l'Athletic, que feia quatre partits que no perdia. Els andalusos no van treure profit d'un lliure directe que l'àrbitre els ha xiulat en el primer període. En la segona meitat, l'Athletic també va desaprofitar un penal comès pel local Ito sobre Alkiza, Larrazabal va xutar molt fort fora. El gol bètic va ser obra d'Asunçao, un consumat llançador de faltes, com està acreditant aquesta temporada. ALABÈS, 0 - VALÈNCIA, 0 Alabès i València van jugar un partit molt avorrit i amb molt poques arribades a porteria. A més a més, en la primera part, el porter valencianista Santi Cañizares es va lesionar el genoll després d'una forta topada amb Jordi Cruyff. Els dos equips van jugar amb un esquema molt defensiu esperant que l'altre prengués la iniciativa per atacar-lo al contraatac. Al final, repartiment de punts i de mal joc. RACING DE SANTANDER, 1 - MÀLAGA, 0 El Racing es va aprofitar del cansament del Màlaga, que dijous va jugar en la Copa de la UEFA, i en va tenir prou amb un gol de Pedro Munitis a la mitja hora de joc per emportar-se els 3 punts del partit. L'entrenador del Racing, Manuel Preciado, va introduir un canvi per línia i li va sortir bé. El Santander va controlar perfectament el matx i encara més en el tram final del partit després de l'expulsió de Josemi del Màlaga. OSASUNA, 1 - ATLÈTIC DE MADRID, 0 En l'únic partit de la jornada jugat dissabte, l'Osasuna va derrotar l'Atlètic de Madrid gràcies a un gol de Rivero cap a la meitat de la segona part. El seu xut va fregar García Calvo i va entrar a la porteria de l'Atlètic de Madrid. Els visitants haurien pogut empatar en l'últim minut, en una jugada embolicada que va acabar amb la pilota al pal de la porteria de l'Osasuna. L'1 a 0 final suposa la segona derrota de l'Atlètic de Madrid en la Lliga.