Treballadores de la llar manifestant-se a Barcelona
La justícia europea dona la raó a la reivindicació de les treballadores de la llar (ACN/Carola López)

Victòria de les treballadores de la llar: el TJUE sentencia que Espanya les discrimina

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea conclou que la normativa laboral les discrimina en deixar-les sense dret a atur i també considera que hi ha discriminació per raó de sexe

RedaccióActualitzat

Les treballadores de la llar estan discriminades a Espanya. La justícia europea ha determinat en una sentència difosa aquest dijous que se les exclou de les prestacions de l'atur i això les deixa en situació de "desavantatge" respecte a la resta d'ocupats.

Al mateix temps, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ho considera una discriminació indirecta per raó de sexe en l'accés a les prestacions de la Seguretat Social, ja que més del 95% d'aquest col·lectiu són dones. A més, afirma que deixar-les sense aquest dret --que tenen altres treballadors per compte aliè-- no és la millor manera de regularitzar la seva situació laboral, com al·legava el govern espanyol.

 

De fet, tant el govern espanyol com la Tresoreria General de la Seguretat Social argumentaven que l'exclusió de la protecció contra l'atur de les empleades de la llar està lligada a les peculiaritats d'aquest sector, i que respon als objectius de mantenir les taxes d'ocupació i lluitar contra les feines il·legals i el frau a la Seguretat Social.

L'advocat general de la Unió Europea, Maciej Szpunar, ja va apuntar fa uns mesos el que ara ha confirmat aquesta sentència, que la normativa espanyola que regula la desocupació de les treballadores de la llar --també conegudes com a "kellys"-- és "discriminatòria".

El tema va arribar a Luxemburg per una consulta d'un jutjat de Vigo respecte al cas d'una treballadora de la llar afiliada al sistema especial des del 2011. El 2019 aquesta treballadora va presentar davant la Tresoreria de la Seguretat Social la sol·licitud per cotitzar per l'atur i rebre, quan toqués, la corresponent prestació.

La Seguretat Social va denegar la petició, perquè la norma espanyola exclou expressament aquesta possibilitat. El jutge espanyol que va analitzar el cas ja va fer constar que la majoria de les afectades per aquesta exclusió són dones, i que això podria xocar amb la directiva europea que protegeix la igualtat en matèria de Seguretat Social. Justament el que ha acabat determinant el TJUE.

 

ARXIVAT A:
AturDrets laborals
Anar al contingut