Barça

Victòria balsàmica del Barça contra el Celta de Vigo (4-1)

Messi ha fet un gol de penal i dos de falta directa abans que Sergio Busquets tanqués el partit amb el darrer gol de la nit

Francesc LatorreActualitzat

El Barça necessitava guanyar sí o sí per apaivagar la crisi dels últims dies i encarar amb un ambient més tranquil l'aturada de la Lliga amb motiu dels compromisos de seleccions. I el conjunt d'Ernesto Valverde, aquesta vegada, no ha fallat. El Camp Nou era fins a dia d'avui un fortí en el campionat domèstic i aquest dissabte no ha estat excepció. Nova golejada per mantenir-se líders de la classificació, empatats amb el Madrid de Zidane. El Txingurri ha introduït fins a cinc canvis respecte a l'onze inicial que va començar el partit contra l'Slavia de Praga, donant entrada a Junior i Umtiti a la defensa, a Sergi Roberto i Arthur en el mig del camp i a Ansu Fati a la davantera. De manera que a la banqueta hi han quedat jugadors com Sergio Busquets, Dembélé o Luis Suárez, que va rebre l'alta mèdica en la jornada de divendres. A la banqueta rival, Òscar Garcia s'estrenava com a tècnic del Celta i el català ha disposat una alineació amb sorpreses, com, per exemple, l'absència de l'exblaugrana Denis Suárez.

Fent parella amb el seu germà Roger a la banqueta gallega, Òscar Garcia ha fet sortir un Celta valent, que ha anat a buscar al Barça ben amunt, amb la intenció de dificultar la sortida còmoda dels de Valverde. Fins al punt que el Camp Nou no ha vist la primera oportunitat dels seus fins al minut 14, en una combinació entre Sergi Roberto i Messi que ha acabat amb un xut ras de l'argentí que ha aturat Rubén Blanco sense gaires complicacions. El partit havia començat amb Sergi Roberto de migcentre, fent de Busquets, però, en el minut 20, Valverde ha ordenat un canvi de posicions amb Frenkie de Jong, de manera que el de Reus ha passat a jugar d'interior. I tot just després, penal a favor del Barça. Una incursió de Junior ha acabat amb una centrada de l'ex del Betis que Aidoo ha desviat amb la mà. Penal clar que Messi ha transformat en el primer gol del Barça (min 22). L'argentí ha enganyat completament Rubén: pilota a la dreta, porter vençut a la seva esquerra. Mentre l'argentí es preparava per xutar, per cert, Valverde ha fet sortir Busquets en lloc de Semedo, de manera que Sergi Roberto ha tornat a canviar de lloc i situar-se ara de lateral dret. Busquets s'ha col·locat de migcentre i de Jong ha tornat a l'interior. El Barça ha informat que Semedo s'ha hagut de retirar abans d'hora per culpa d'una lesió al soli de la cama esquerra. La pressió asfixiant del Celta als primers minuts s'ha anat esvaint amb el pas dels minuts, i més després del gol de Messi. El Barça ha començat a dominar amb més comoditat i a recuperar pilotes en camp contrari, mentre que els de Vigo no inquietaven gens Ter Stegen. Però, en el minut 41, el Celta ha aconseguit empatar el partit. Ha estat Lucas Olaza qui ha sorprès el porter alemany amb un excel·lent llançament de falta directa. Tothom esperava que fos Iago Aspas qui xutés i Olaza ha deixat tothom bocabadat. Una falta, per cert, comesa per Messi i que no ho era, ja que l'argentí havia tocat clarament la pilota en un intent de recuperar una possessió que ell mateix havia perdut. Però a la primera meitat encara li quedava un darrer gir de guió, i altra vegada en forma de gol de falta. Aquesta vegada obra de Leo Messi, que d'aquesta manera s'ha tret de sobre el pes de l'acció anterior. Magistral xut de l'argentí, que ha fet inútil l'estirada de Rubén.

En el temps de descans, Valverde ha fet el seu segon canvi. Ha donat entrada a Dembélé en substitució d'Ansu Fati. La segona part ha començat de la mateixa manera que ha acabat la primera, és a dir, amb un altre gol de falta directa de Messi (min 49).  Abans l'havien gaudit de ben a prop els espectadors del gol sud, ara ho feien els del gol nord. Acció pràcticament fotocopiada de la que havia suposat el segon de l'argentí. El mateix Messi ha originat la següent gran ocasió dels de Valverde. Al minut 61, una passada del 10 blaugrana ha deixat sol davant del porter Antoine Griezmann. Però el francès ha rematat contra el cos d'un encertat Rubén. Amb el Celta totalment entregat, Messi hauria pogut fer el quart del seu compte particular després d'una internada de Dembélé per la banda dreta. L'argentí no ha arribat per molt poc a la passada del francès (min. 70). Tot just després d'aquesta acció, Valverde ha fet el tercer canvi, fent sortir Suárez en el lloc d'un discretíssim (un dia més) Griezmann. El Barça ha tancat el marcador en el minut 85, amb gol de Sergio Busquets. La jugada l'havia iniciat de Jong amb una conducció marca de la casa al centre del terreny de joc. Dembélé ha centrat des de la banda esquerra i el rebuig de la defensa del Celta l'ha recollit el de Badia per superar Rubén amb un xut ajustat al pal esquerre de la porteria gallega. El Celta, abatut, no ha inquietat Ter Stegen més enllà d'un xut de falta novament del golejador Olaza.

El triomf sobre el Celta –amb una assistència de 71.200 espectadors- permet que el Barça es mantingui líder de la Primera Divisió, amb 25 punts, els mateixos que té el Reial Madrid.  El pròxim compromís dels blaugrana serà del dissabte 23 de setembre, al camp del Leganés.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut