Victoria Álvarez, aquest dilluns al Parlament de Catalunya
Victoria Álvarez, aquest dilluns al Parlament de Catalunya
Barcelona

Victoria Álvarez al Parlament: "Alícia Sánchez Camacho és una traïdora"

La que va ser amant de Jordi Pujol fill ha afirmat que es va començar a investigar els Pujol i altres polítics de CDC abans que el partit es tornés independentista, mentre que Javier de la Rosa s'ha negat a contestar cap pregunta

RedaccióActualitzat

Victòria Àlvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola,  ha negat aquest dilluns a la tarda al Parlament que existeixi l'Operació Catalunya contra determinats polítics independentistes. Segons Àlvarez, que ha comparegut davant la comissió que investiga aquesta operació, l'independentisme d'alguns polítics va sorgir després que els comencessin a investigar per corrupció i no a l'inrevés.

Álvarez ha tornat a carregar durament contra Alícia Sánchez-Camacho, a qui ha acusat d'enganyar-la amb la gravació del dinar al restaurant la Camarga i amb la presentació de denúncies falses:

"El comportament d'Alícia Sánchez Camacho amb mi... aquí li han dit mentidera, jo dic que és traïdora: traïdora al seu partit, traïdora a la justícia, traïdora a Espanya, traïdora a tothom. I a sobre té la jeta de denunciar una cosa que havia encarregat ella. Que com veieu, jo vaig sortir d'aquella denúncia quan vaig veure de què anava el tema."

També ha tornat a assenyalar José Zaragoza com la persona que va organitzar-ho tot amb el coneixement d'Alfredo Pérez Rubalcaba, en una maniobra ideada per la pròpia Sánchez-Camacho.

 

 

Pel que fa a Daniel de Alfonso, excap de l'Oficina Antifrau, ha dit que va menysprear les proves que li va portar per investigar als Pujol i que en comptes d'això va explicar-los-ho a ells. Ha dit que des d'aleshores ha patit buit social i la pèrdua de les seves empreses. Tot, ha dit, per haver denunciat la corrupció.

Amenaces de "l'entorn" de la família Pujol

Álvarez també ha assegurat que ha rebut amenaces i coaccions des que va anar a l'Oficina Antifrau, però no ha gosat apuntar directament als Pujol:

"El normal és que si he denunciat a aquesta gent, les amenaces m'estiguin arribant de l'entorn d'aquesta gent, és una evidència, però és una opinió. Jo no he dit a ningú que la família Pujol m'ha amenaçat directament, de cap manera."

 

Javier de la Rosa al Parlament: "No li contesto"

Aquest dilluns a aquesta comissió també estava citat Javier de la Rosa per les seves presumptes implicacions en l'Operació Catalunya. De la Rosa, però, només ha tingut una sola resposta a totes les preguntes dels diputats de la comissió: "No li contesto".

Al final ha explicat perquè no ha volgut contestar:

"Tot el que m'han preguntat, absolutament tot està als sumaris del 2 i del 5 de l'Audiència Nacional. Els meus advocats m'han aconsellat, crec que molt bé jurídicament parlant, que si ja has declarat davant del jutjat no posaràs en perill les situacions de terceres persones. Per això no els he contestat."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut