Axel Voss, ponent de la directiva, celebra el resultat de la votació (Reuters)
Axel Voss, ponent de la directiva, celebra el resultat de la votació (Reuters)

Victòria a Europa dels defensors del "copyright" davant els que volen internet lliure

S'obre un període de negociacions i al gener es tornarà a votar al Parlament Europeu

RedaccióActualitzat

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres diverses esmenes a la directiva sobre els drets d'autor a internet. Ara hi haurà noves negociacions per arribar a un acord que permeti equilibrar les postures que desitgen controls més o menys estictes sobre els continguts a la xarxa.

Hi ha hagut 438 vots a favor, 226 en contra i 39 abstencions. La votació s'ha fet perquè el 5 de juliol el Parlament Europeu va rebutjar la proposta anterior amb  278 vots a favor, 318 en contra i 31 abstencions.

A partir d'area s'hauran d'iniciar negociacions entre la Comissió Jurídica del Parlament, els estats membres i la Comissió Europea, en el que s'anomena col·loquialment "triàleg". Al desembre, la Comissió Jurídica ha d'arribar a un acord i al gener se sotmetria novament a votació en una sesisó plenària del Parlament.

Per a la plataforma Save your Internet, el resultat no és positiu, però "no està gravat en pedra i es pot transformar en alguna cosa millor durant les negociacions durant l triàleg".

En canvi, per Axel Voss, ponent de la directiva, l'objectiu és "aturar l'explotació dels artistes europeus a internet".

La plataforma Xnet, que promou la democràcia en xarxa, ha reconegut en un tuit que s'ha perdut una batalla important, però no la guerra.


També ha demostrat la seva decepció l'Amical Wikimedia, que promou la difusió del coneixement a la Viquipèdia i altres projectes semblants.

 

ARXIVAT A:
Internet
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut