Consuelo Ordóñez (EFE)

Víctimes del terrorisme s'indignen amb Casado per comparar ETA amb l'independentisme

Consuelo Ordóñez, presidenta de Covite, l'acusa de "banalitzar" i "frivolitzar" el terrorisme

RedaccióActualitzat

La comparació que el l líder del Partit Popular, Pablo Casado, va fer de l'independentisme i ETA li està costant crítiques no només des de sectors sobiranistes catalans. També n'ha rebut de Covite, el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme.

La presidenta de l'entitat, Consuelo Ordóñez, l'ha acusat, en declaracions a diversos mitjans, de "banalitzar" el terrorisme. Ha estat uns dies deprés que Casado assegurés que "l'agenda de l'independentisme és l'agenda d'ETA".

"No m'agrada gens la situació que hi ha a Catalunya, em sembla molt greu, però no és terrorisme. El que més mal fa a les víctimes és aquest tipus de banalització. És una manera de frivolitzar."

"El que està passant amb l'independentisme en aquest país és molt greu, però no té ni punt de comparació amb el terrorisme. No tenen res a veure."

Ordóñez ha estat contundent; troba "intolerable" que Casado vulgui "utilitzar" les víctimes i treure'n "profit polític". I ha afegit que ja li va transmetre aquest malestar quan feia campanya per liderar el PP.

"Diu molt poc que ens utilitzin. Ens indigna i ens saben molt greu aquest tipus de declaracions."

"No consentirem que cap polític s'apropiï de la representitivitat de les víctimes, que confongui que pel fet tenir víctimes amb càrrecs polítics al seu servei, que és perfectament legítim i respectable, es pensi que les representa totes."

La presidenta de Covite ha volgut deixar clar que parlava només en nom que l'entitat que representa, una entitat, ha recalcat que "sempre" ha volgut marcar distància amb les formacions polítiques.
 

Recordem que Consuelo Ordóñez era germana de Gregorio Ordóñez, diputat del PP al Parlament basc que el 1995 va ser assassinat per ETA.
 

La resposta de Casado: "El que dic, ho mantinc."
 

Pablo Casado (EFE)
 

El líder del Partit Popular ja ha contestat les declaracions de la presidenta de Covite. Ho ha fet assegurant que "mai" polemitzarà amb les víctimes del terrorisme, però ha afegit després que no es desdiu de res.

"Jo el que dic, ho mantinc. I no ho mantinc jo, ho mantenen moltes víctimes."

Casado ha reconegut que ell no representa totes les víctimes, però ha afegit que en pot parlar, de la mateixa manero que ho fa de l'atur

"Si hi ha víctimes que no estan d'acord amb les meves paraules ho respecto, i tindran la meva admiració i suport. Però també tinc el dret i la llibertat d'opinar d'un tema del qual, per cert, només opina el PP, perquè per nosaltres és important."

Casado ha assegurat que a ell li és igual si això dona vots o no en dona i ha conclòs que el terrorisme i Catalunya "són dues de les raons de ser de la meva actuació política".
 

 

ARXIVAT A:
Pablo CasadoTerrorismeProcés catalàETA
Anar al contingut