Víctimes de l'atemptat d'Hipercor firmen contra la participació de Vox a l'homenatge
Acte d'homenatge a les víctimes el 32è aniversari de l'atemptat d'Hipercor
Barcelona

Víctimes de l'atemptat d'Hipercor firmen contra la participació de Vox a l'homenatge

Denuncien que els ultradretans convoquessin en nom de l'associació de víctimes i demanen que aquesta última es desvinculi de qualsevol partit

Actualitzat

Víctimes de l'atemptat d'Hipercor firmen un manifest en contra de la participació de Vox en l'acte de commemoració i contra de la vinculació de l'associació de víctimes amb qualsevol partit.

Les víctimes que han firmat el manifest es van desvincular de l'acte d'homenatge

 

El cartell de Vox anunciava la convocatòria a l'acte de commemoració amb el logo de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, ACVOT, un fet que ha indignat desenes de víctimes de l'atemptat d'Hipercor.

 


El cartell de convocatòria de Vox a l'acte utilitza el logo de l'ACVOT

 

Consideren inadmissible que s'utilitzi el dolor de les víctimes amb finalitats partidistes i per això tampoc no han participat en la commemoració del 32è aniversari, com Xavi Valls Olivé o Robert Manrique Ripoll, expresident d'aquesta associació, de la qual s'ha desvinculat del tot.

Xavi Valls Olivé: "Ens indigna molt que partits amb tendències totalitàries i amb actituds xenòfobes estiguin a prop de l'associació de víctimes del terrorismes convocant un acte."

Robert Manrique Ripoll: "És una manca de respecte que un partit polític pugui utilitzar un logo, amb permís o sense, d'una entitat que se suposa que representa les víctimes, i que a les víctimes no les hagin informat de res."

 

 

Als actes de commemoració, que es van fer aquest dimecres al peu del monument a les víctimes d'Hipercor, hi van assistir polítics de Vox i d'altres partits, a més de víctimes i alguna autoritat.

 

 

Representants de partits van participar a l'acte, a més d'algunes autoritats i representants de les forces de seguretat


El president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, José Vargas, s'ha desmarcat de l'anunci de Vox i ha criticat el que considera manipulació i una falsa polèmica.

"No en teníem cap notícia, ningú ens havia demanat permís. No s'ha originat cap polèmica, només s'ha originat per part unes víctimes, molt poques, que sempre estan fent capelleta per fer la guitza a l'associació."

Els firmants del manifest també exigeixen que es desvinculi l'associació de qualsevol partit polític, i al seu president li demanen que deixi de formar part de llistes electorals del PP o que dimiteixi del càrrec.

ARXIVAT A:
TerrorismeVoxETA
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut