L'associació s'ha reunit durant més de tres hores amb el cap de l'Església espanyola (EFE/Fernando Villar)

Víctimes d'abusos sexuals demanen a Omella que no confiï el cas a advocats de l'Opus Dei

L'associació Infància Robada li demana que rectifiqui i que participin en la investigació "neutral", "exhaustiva" i "transparent" del Defensor del Poble

Les víctimes d'abusos dins l'Església no pensen participar en la comissió investigadora encarregada per la Conferència Episcopal a un despatx d'advocats pròxim a l'Opus Dei i demanen al cardenal Joan Josep Omella que l'Església reconsideri la participació en la investigació del Defensor del Poble.

La intenció expressada pel govern espanyol i pel Defensor és que en formin part representants de l'Església, però la Conferència Episcopal hi ha tancat la porta fins ara.

Una vintena de víctimes d'abusos sexuals a l'Església, integrants de l'associació Infància Robada, s'han reunit aquest dimecres amb el cardenal Joan Josep Omella, president de la Conferència Episcopal, per mirar que ho reconsideri.

Les víctimes li han avançat que no participaran a la investigació que l'Església ha encarregat a un despatx d'advocats afí a l'Opus Dei, ja que en desconfien completament, i per això li han reclamat que els bisbes s'impliquin en la comissió d'investigació que el Congrés ha encarregat al Defensor del Poble.

Durant la trobada, que ha durat més de tres hores, les víctimes li han pogut explicar cara a cara els abusos als quals van ser sotmesos en l'àmbit eclesiàstic.

La investigació s'ha encarregat al despatx d'advocats Cremades & Calvo Sotelo. El soci principal, Javier Cremades, és membre de l'Opus Dei, una prelatura "tremendament jerarquitzada" on, ha dit, "impera el silenci còmplice" i es defensa els "agressors".

Segons Ana Cuevas, que és la portaveu de l'associació Infància Robada, Omella els ha dit que ho parlarà amb el papa:

"Ho estudiarà, ho parlarà directament amb el papa. Estem a l'espera. Li hem demanat que col·labori amb el Defensor del Poble, que és la figura en què confiem. Espero que hi hagi un abans i un després, així ho exigeix el papa."

Cuevas ha assenyalat que les víctimes veuen en el Defensor un model adequat per a una investigació "neutral", "exhaustiva" i "transparent".

Omella, que no ha fet declaracions, sí que ha assegurat, uns segons abans que Cuevas prengués la paraula davant la premsa, que agraïa molt la confiança amb què han parlat a la trobada i també l'escolta. L'associació ha valorat i agraït l'"acostament" d'Omella.

 

ARXIVAT A:
Pederàstia Assetjament sexual Agressió sexualEsglésia
Anar al contingut