Nova York

"Vicky Cristina Barcelona" s'estrena als Estats Units amb èxit de crítica

L'última pel·lícula de Woody Allen, "Vicky Cristina Barcelona", s'estrena als Estats Units amb l'aval de la crítica, que considera la cinta -de forma gairebé unànime- com una de les millors que el director ha rodat en els darrers anys. A més, la premsa nord-americana es rendeix davant la interpretació de Penélope Cruz. La nova comèdia romàntica d'Allen, fidel al seu estil, explota el drama dels seus personatges per obtenir un somriure de l'espectador. "Vicky Cristina Barcelona" ja ha estat comparada amb títols com "Manhattan" (1979) o "Annie Hall" (1977), pels quals el cineasta va obtenir dos Oscars.

Actualitzat

"No són els vells temps, però és la millor pel·lícula d'Allen en anys", assegura el crític del setmanari "The New York Observer", Andrew Sarris. També s'afegeix a les crítiques positives David Edelstein, de la revista "New York Magazine", pel qual "Allen troba el to perfecte. La pel·lícula és divertida".

Un dels pocs que no se suma a les lloances a la pel·lícula és el crític del "New York Press", Armond White, que assegura que el film no compleix les expectatives. "Els personatges d'Allen mostren temeritat però no complexitat. Falla a l'hora d'aprofitar un trio amb els seus sensuals actors", ha afirmat White.

Molt millors són les valoracions dels intèrprets, especialment de la parella espanyola formada per Javier Bardem i Penélope Cruz, que per alguns mereix una estatueta pel seu paper de dona apassionada i alhora turmentada. "Veure a Cruz canviant entre l'espanyol i l'anglès és una lliçó en l'art d'actuar. Va ser nominada a l'Oscar per 'Volver' i hauria de tenir un noi d'or als seus peus aquest cop", comenta Peter Travers, de la revista Rolling Stone.

"Vicky Cristina Barcelona" narra el viatge de dues noies estrangeres (Vicky i Cristina), que passen l'estiu a Barcelona, on coneixen Juan Antonio (Bardem), un pintor del qual s'enamoren i pel qual competeixen amb la seva exparella, María Elena (Penélope Cruz).

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut