Petard encès
Vic vol unes revetlles més segures (Pixabay)

Vic prohibeix els petards més sorollosos al centre històric i multarà amb 900 euros

L'Ajuntament comença una campanya informativa per tenir unes revetlles "més segures"

RedaccióActualitzat

Un Sant Joan i Sant Pere amb menys soroll i menys perill. És el que s'ha proposat l'Ajuntament que Vic, que vol unes revetlles més segures. De moment, ha començat una campanya informativa.

De cara a aquestes festes que donen la benvinguda a l'estiu amb fogueres i productes pirotècnics, es limitarà el llançament de petards de la categoria F3 a la plaça Major i al centre històric.

"La plaça s'havia convertit en el punt de trobada de moltes persones que anaven a llançar petards", explica l'inspector en cap de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo. "Hi havia petards sota de les cadires, de les taules... Les queixes eren contínues", afirma.

Amb aquestes mesures, "es protegeix no només a nivell acústic el veïnat del centre històric, sinó també les persones que passegen o són en terrasses o restaurants", ha afegit.

L'incompliment d'aquesta normativa se sancionarà amb multes de fins a 900 euros.


Distància de seguretat segons la categoria

A la resta de la població s'hauran de seguir unes indicacions per tirar els petards segons les diferents categories. Els petards de la categoria F1, els més fluixos, es poden tirar a un mínim d'un metre de les persones i del mobiliari urbà. Els de la categoria F2 es poden tirar a un mínim de 8 metres. I els de l'F3 (els que estan prohibits a la plaça Major i al centre històric) només es poden encendre a 15 metres de persones i objectes.

A més, s'haurà de respectar una distància mínima de 150 metres dels centres hospitalaris i no es podran fer esclatar en elements estructurals.

Tampoc no es podran llançar coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses, ni a dins de les cases, ni en balcons ni finestres, ni tampoc, per descomptat, contra cap persona.

Allà on es facin revetlles, caldrà recollir la roba estesa i els tendals i tancar portes i finestres.

Es recomana que, en cas de manipular material pirotècnic, no es faci servir gel hidroalcohòlic. Pel que fa les mascaretes, les més apropiades, segons Protecció Civil, són les de cotó, perquè les quirúrgiques, que són de paper i polipropilè, no són adequades per fer pirotècnia.

"A la nit activa el silenci"

L'Ajuntament també ha posat en marxa una campanya per conscienciar dels efectes nocius per a la salut dels sorolls nocturns en general.

"A la nit activa el silenci" té per objectiu promoure una bona convivència en l'època de l'any en què es fa més vida al carrer.

L'Ajuntament enceta aquesta campanya pels danys que pot comportar el soroll nocturn, com estrès, alteracions del son i de la freqüència cardíaca o deteriorament auditiu.

Hi haurà diferents agents cívics nocturns que vigilaran perquè es compleixi la campanya.

 

ARXIVAT A:
Sant Joan
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut