El camp experimental que l'Ajuntament de Vic ha cedit a la UVic-UCC per dur a terme el projecte. 5 de juny de 2020. (Horitzontal)
El camp experimental que l'Ajuntament de Vic ha cedit a la UVic-UCC per dur a terme el projecte. 5 de juny de 2020. (Horitzontal)

Vic assajarà en un camp experimental l'eficiència dels fertilitzants per lluitar contra la contaminació del sòl

Actualitzat

ACN Vic.-El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC iniciarà un projecte pilot en un camp experimental per estudiar l'eficiència dels fertilitzants en diferents tipus de cultius amb l'objectiu de fer front a la problemàtica de contaminació del sòl que pateix especialment la comarca d'Osona. L'Ajuntament de Vic ha oficialitzat aquest divendres la cessió d'ús d'una finca del polígon industrial El Bruguer al Centre Tecnològic BETA, on es duran a terme els estudis. El regidor de Medi Ambient de Vic, Albert Castells, ha dit que la ciutat té "problemes ambientals importants", sobretot relacionats amb la contaminació del sòl i la qualitat de l'aire i, per això, han decidit endegar aquest projecte de recerca i innovació conjuntament amb la UVic-UCC.

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC té en marxa diferents projectes relacionats amb la millora de la fertilització dels conreus i, segons ha detallat el vicerector de Relacions Internacionals de la universitat, Josep Bau, la cessió d'aquest terreny "és essencial per poder utilitzar i apropar aquesta recerca que estem fent a l'entorn de la ciutat de Vic". En concret es tracta d'una finca de gairebé 5.000 metres quadrats. El projecte es troba encara en una fase incipient i aquest divendres s'ha volgut oficialitzar la cessió del terreny per part de l'Ajuntament de Vic. El regidor de Medi Ambient, Albert Castells, ha dit que la finca es troba al costat de la Ribera del Gurri i de l'anella verda de la ciutat. Es tracta, segons ell, "d'un ecosistema molt important" per la ciutat. Pacte verd de la Unió EuropeaCastells també ha apuntat que Vic vol posicionar-se com una ciutat referent en la implantació del pacte verd de la Unió Europea, una estratègia europea que avança cap a una economia circular i sostenible. En aquest sentit, el regidor ha dit que, a banda del projecte que s'ha presentat aquest divendres, la ciutat està posant en marxa altres iniciatives juntament amb la UVic-UCC com ara un projecte relacionat amb la mobilitat elèctrica, així com una altra prova pilot de gestió de residus orgànics que compta amb finançament europeu.

Anar al contingut