Acte "Som llibertat" en solidaritat amb Marta Rovira a la plaça de la Catedral de Vic (ACN)
Acte "Som llibertat" en solidaritat amb Marta Rovira a la plaça de la Catedral de Vic (ACN)
Vic

Vic acull un gran acte de solidaritat amb Marta Rovira

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte, a Vic, s'ha fet un gran acte de suport a la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, exiliada a Suïssa des de finals de març.

Durant l'acte "Som Llibertat", que ha començat a les cinc de la tarda i ha acabat a mitjanit, hi ha hagut actuacions musicals i parlaments polítics. Parlaments com el del president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat a l'escenari per Carles Mundó, exconseller de Justícia.

 

 

En el seu parlament, Torrent ha recordat que Marta Rovira "ho ha donat tot pel país" i, davant aquest "sacrifici", "no podem fer una altra cosa que seguir". Per això, ha fet una crida a no defallir, a no parar fins que els presos surtin al carrer els exiliats puguin tornar.

"Si ens mantenim forts com la Marta, tenaços com la Marta i determinats com la Marta, no només aconseguirem parar la repressió, sinó que construirem el país que ells volen i pel qual han lluitat tants anys. Ho farem."

 

 

Marta Rovira ha intervingut des de Suïssa a través d'un vídeo per agrair el suport. Ha explicat que ha escollit Ginebra per establir-se perquè "és la seu dels drets humans, de moltes organitzacions internacionals que treballen per la democràcia, pels drets civils i polítics":

"Aquí s'entén molt bé la nostra causa, aquí entenen de drets humans, aquí entenen de democràcia, aquí entenen de drets civils, aquí entenen de drets polítics. S'entén molt bé i és aquí on jo he trobat la manera de continuar lluitant. Lluitant en benefici de la causa, en benefici del país. Lluitant sobretot en benefici, i així ho espero, d'aquelles persones que ens hem vist obligades a marxar. O aquelles persones que pateixen de manera molt directa, especialment les seves famílies, la repressió. Aquestes represàlies en forma de presó." 

 

 

Abans, ja havia fet saber per Twitter que estava seguint l'acte:

 

 

Els diners que es recaptin es destinaran a una caixa de resistència per a Rovira.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
ERCMarta Rovira
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut