Viatjar sense fer quarantena a Anglaterra, però no a Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord

Els viatgers provinents de 59 països, entre els quals hi ha Espanya, no hauran de fer els 14 dies d'aïllament. La llista exclou els EUA, la Xina, Rússia i Portugal.

Actualitzat

A Anglaterra, a partir del 10 de juliol, s'hi podrà viatjar sense haver de fer quarantena. El govern de Boris Johnson ha decidit evitar l'aïllament de 14 dies a les persones que hi arribin des d'una seixantena de destinacions, entre les quals hi ha Espanya. Però atenció, no a Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord

El govern britànic ha fet una llista de 59 països des dels que es podrà arribar a Anglaterra, a partir de divendres que ve, sense haver de fer l'actual quarantena de 14 dies.
La llista inclou les destinacions preferides dels britànics, com Espanya, França, Itàlia o Alemanya, i deixa fora els Estats Units, la Xina, Rússia, o Portugal i Suècia.

S'obren corredors aeris amb 59 països a Anglaterra (Reuters/Toby Melville)

No a Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord

Però a Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, la quarantena de moment no s'ha aixecat, i els que hi vulguin viatjar hauran de fer lles dues setmanes d'aïllament.

Edimburg prendrà una decisió sobre el tema basant-se en les seves competències. La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, no se'n refia de Londres.

"Quan ens juguem tant com ara no podem deixar arrossegar-nos pel caòtic procés de presa de decisions d'un altre govern."

Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord han dissenyat una desescalada més lenta que la que impulsa el govern central i ho decidiran més endavant. La quarantena es va imposar el mes de juny, no sense crítiques per part les companyies aèries i les empreses del sector turístic.

Avís de mesures de precaució pel coronavirus a l'aeroport London-Heathrow (Reuters/Toby Melville)

Aerolínies i sector turístic

Aquesta obertura facilitarà l'arribada de turistes i afavorirà les sortides dels britànics aquesta estiu, una mesura "benvinguda" per la patronal de les aerolínies britàniques. El sector turístic que veu com "un impuls" per a la indústria, que es faciliti l'accés dels visitants a través dels corredors aeris
Per la seva banda, British Airways, EasyJet y Ryanair,han anunciat que retiraran el recurs legal que havien presentat contra les quarantenes.

El govern britànic no ha arriba a acords recíprocs amb tots els països d'origen als que ha aixecat l'obligació de fer la quarantena. Per exemple, els viatgers que des de les illes Britàniques viatgin a Nova Zelanda hauran d'aïllar-se.
Un altre cas és el de Grècia, on estava vetat fer-hi desplaçaments no essencials.

Stanley Johson, pare del primer ministre britànic Boris Johnson, va viatjar a Grècia malgrat la prohibició (CCMA)


Corredor a Grècia per al pare de Johnson

Grècia també està inclosa a la llista anglesa, però aquest país té prohibits els vols directes des del Regne Unit.
Això no va ser un problema per al pare de Boris Johnson, que segons els mitjans britànics, ha aconseguit arribar a la seva casa dels afores d'Atenes des de Bulgària sense fer cas de la recomanació britànica de desplaçar-se a l'exterior només en cas de viatge essencial. El primer ministre del Regne Unit, es desempallegava del cas.

Periodista: Fins i tot el seu pare ha vulnerat les restriccions viatjant a Grècia. Què li diria?
Boris Johnson: L'hi hauria de preguntar a ell.

El pare de Boris Johnson ha justificat el seu viatge a Grècia dient que ha de fer treballs per adaptar la residència a les mesures de seguretat del coronavirus. Stanley Johnson, de 79 anys, ja va afirmar fa mesos enrere, quan es va desaconsellar anar als pubs, que ell hi aniria si creia que ho havia de fer.

Desinfecció en un pub que es prepara pel "superdissabte", quan podran tornar a obrir des del 23 de març (CCMA)

"Superdissabte"

Tot això mentre Anglaterra es prepara per viure el batejat aquí com a "superdissabte", jornada en què pubs, cafeteries i restaurants podran reobrir per primer cop des del 23 de març.. El govern ha demanat responsabilitat a la ciutadania.

El conseller mèdic per Anglaterra, Chris Whitty, ha advertit de la importància de mantenir les normes de distància social a mesura que es relaxen les mesures de confinament.

"Si els individus, les famílies i les persones no se les prenen seriosament, la possibilitat d'una segona onada s'incrementarà de manera aguda."

La ciutat de Leicester, amb més de 400.000 habitants, i una taxa de contagis més elevada que a la resta d'Anglaterra, continuarà dues setmanes més sota estrictes mesures de confinament.

Als pubs s'hauran de mantenir les distàncies de seguretat per evitar contagis (CCMA)
ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut