ANÀLISI

Viatger o ostatge?

Enllaç a altres textos de l'autor Josep Cuní

Josep Cuní

Josep Cuní, director d'"Els Matins" de TV3

Actualitzat
La reunió dels sindicats d'Aena amb l'empresa s'ha acabat sense acord. De moment, doncs, els treballadors dels aeroports aniran a la vaga 22 dies seleccionats entre Dijous Sant i el primer d'agost. Són dies marcats, doncs, doblement en vermell en els calendaris festius i reivindicatius. Dies de vacances i ponts susceptibles de volar o de rebre vols.

El motiu és que no accepten la privatització. Una iniciativa altament reclamada des de sectors econòmics i socials i finalment acceptada pel govern espanyol però encara per concretar. Estem, doncs, davant d'una convocatòria preventiva de vaga perquè a un grup de treballadors públics però amb conveni concret no els agrada el que pretén fer l'empresa d'acord amb les necessitats generals del país, el sector i la societat.

Una actitud tan legítima com criticable que, de moment, ja ha provocat una reacció en cadena de tour operadors i empresaris del sector que han començat a cancel·lar viatges i reserves per a una primavera i estiu que es preveien bones també a causa de les crisis a països del sud del Mediterrani. Sectors sensibles encara que interessats com interessada és la sol·licitud dels sindicats. Uns col·lectius, aquests, en baixa consideració que es juguen la seva credibilitat i fan confondre pressió amb xantatge ja que creuen que poden veure retallades les seves condicions laborals. Una suposició que està per demostrar i un risc que està per córrer. Com el corren avui tots els treballadors a precari, mileuristes, autònoms, subcontractats i eventuals.

Una realitat que ja pateixen més de 600.000 catalans en el marc dels més dels 4,3 milions d'espanyols oficialment sense feina contràriament a ells que la tenen segura. Es pot concloure, doncs, que la seva sensibilitat està a flor de pell i la nostra indignació a punt de caramel.



Anar al contingut