Barcelona

Viajes Marsans, Don Piso i El Caserio, en el punt de mira de l'expropietari de Fincas Corral

La investigació sobre l'expropietari de Fincas Corral Josep Xicola ha amplia els seus objectius i busca ara els responsables d'una xarxa d'estafadors especialitzats a apoderar-se d'empreses en crisi, perjudicant els creditors i els treballadors. Els Mossos d'Esquadra han detingut dos empresaris catalans presumptament vinculats amb el frau multimilionari que podria superar els 25 milions d'euros. Podrien haver estat a punt d'adquirir Viajes Marsans, companyia que es troba en una profunda crisi.

Actualitzat
A través de l'"operació Onix", els Mossos han descobert que la trama fraudulenta que dirigia Josep Xicola, de Fincas Corral, podria superar els 25 milions d'euros i les 500 persones afectades. Tot indica que s'havien marcat com a objectiu adquirir Viajes Marsans. A banda d'aquesta empresa, Xicola havia anunciat la intenció de comprar altres companyies, com Don Piso, El Caserio o l'equip de futbol del Mallorca. El grup de detinguts està format per dos empresaris catalans de Sabadell i d'Hospitalet de Llobregat, als quals se'ls imputa els delictes d'estafa continuada, insolvències punibles i associació il·lícita. Hi ha dues persones més citades que no s'han presentat a la comissaria. No es descarten més detencions i que puguin aparèixer més perjudicats per la trama.

A la recerca d'empreses amb problemes

Segons la investigació, després d'obtenir Fincas Corral, Josep Xicola es va dedicar a buscar empreses en situacions complicades i adquirir-les. Les compravendes es feien a canvi d'una comissió del 3% del deute que tenia la societat, tot i que després no es feia càrrec de les seves obligacions amb els creditors i els treballadors. Amb això se'n duien comissions d'entre 30.000 i 80.000 euros.

Josep Xicola, que s'havia declarat insolvent, vivia en una luxosa residència i duia un alt nivell de vida, tal com ha revelat l'operació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut