Una xeringa (Reuters / Brendan McDermid)

Via lliure per a la dosi addicional de la vacuna a les persones amb immunodepressió greu

Les comunitats autònomes ja poden començar a administrar la tercera dosi

Redacció Actualitzat
TEMA:
Vacunes

Quinze mil persones amb immunodepressió greu a Catalunya ja poden començar a rebre una dosi addicional de la vacuna contra la Covid. Es tracta de persones amb un òrgan trasplantat o que reben determinats tractaments oncològics que debiliten el sistema immunitari.

"Són grups de molt alt risc i que es van vacunar als hospitals en el seu moment", explicava la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias, confirmava que ja es pot començar a administrar després de la reunió interterritorial

A Espanya, segons càlculs de la ministra, són unes 100.000 persones les que tindran l'oportunitat de tenir el mateix nivell d'immunitat davant del virus que la resta de ciutadans.

Són les comunitats autònomes les que dissenyaran el procediment de vacunació d'aquest col·lectiu.

Els experts han aprovat aquesta tercera dosi i han decidit que, en el moment actual, no es recomana que es posi a la població general. Tot i això, on s'ha compromès a estudiar la possibilitat d'ampliar a altres col·lectius aquesta tercera dosi de vacuna.

"Anirem actuant. Valorarem de manera contínua i constant i anirem veient periòdicament si se sumen altres col·lectius a la dosi addicional o si passem a un altre estadi."

La secretària d'Estat de Salut, Silvia Calzón; la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el director del CCAES, Fernando Simón, durant el Consell Interterritorial de Salut (ACN/Pool Moncloa/Borja Pui
Imatge del Consell Interterritorial de Salut (ACN/Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa)

Increment de contagis de coronavirus, descens d'hospitalitzacions

Aquest dijous, Salut ha notificat 1.400 positius nous i 38 defuncions més. Els ingressats per Covid baixen d'una quarantena i a les UCI d'una dotzena. Ara hi ha 842 malalts als hospitals, 285 a les UCI.

El risc de rebrot, la positivitat de les proves i la velocitat de transmissió es mantenen amb els mateixos paràmetres. S'han posat 29 mil vacunes més. El 69,6% de la població catalana té la pauta completa.

El segment d'edat d'entre 12 i 15 anys, l'últim a entrar en el procés de vacunació, ja té un percentatge de vacunats superior al segment de de 20 a 29 anys.

 

ARXIVAT A:
Vacunes Coronavirus Covid-19
Anar al contingut