Assemblea de MÉS per Mallorca a Lloret
Palma

Via lliure al nou executiu balear després de la crisi de MÉS per Mallorca

Les desavinences internes de MÉS per Mallorca han retardat la constitució del nou govern d'Armengol, que tindrà 11 conselleries

RedaccióActualitzat

La formació del govern balear de Francina Armengol ha hagut d'esperar que es resolgui la crisi interna del seu soci de govern, els ecosobiranistes de MÉS per Mallorca. El retard ha provocat que dilluns Armengol no pogués anunciar els seus consellers durant la seva presa de possessió. El nomenament es farà aquest dimecres.

 

Fina Santiago serà consellera d'Afers Socials i Esports

 

Crisi interna a MÉS

La crisi de MÉS va començar dijous passat, quan les bases van saber que la direcció pretenia fer una forta renovació i prescindir de tres figures històriques del partit: Miquel Ensenyat, Fina Santiago i Vicenç Vidal. Guillem Balboa, coordinador de MÉS, reconeix que ha calgut rectificar:

"Va ser necessari escoltar."


Finalment, a l'assemblea d'aquest dilluns al vespre a Lloseta, les bases de la formació han consensuat la proposta de l'executiva amb Vicenç Vidal com a senador, Fina Santiago com a consellera de Serveis Socials, com en la passada legislatura, i Miquel Mir com a conseller de Medi Ambient. Miquel Ensenyat serà el portaveu del grup parlamentari de MÉS.

Les desavinences viscudes dins del partit, amb unes bases que no van acceptar la renovació proposada en un primer moment per l'executiva, deixen entreveure que la crisi interna de MÉS per Mallorca no està tancada. Balboa ho veu positiu:

"No és al 100% el canvi que volia l'executiva, però sí que és l'inici d'un canvi. Tot això que ha passat en una setmana ha estat positiu per al debat intern, però no el rebombori mediàtic. Hi ha hagut crítiques de tot tipus."

Però l'oposició ha aprofitat els desacords interns de MÉS per definir la situació com "la primera crisi d'un executiu encara no nomenat".

 

Guillem Balboa, coordinador de MÉS per Mallorca


Govern "més" que paritari

Finalment, aquest dimarts s'han firmat els decrets per establir l'estructura de l'executiu balear de Francina Armengol, que revalida el govern socialista a les illes després del triomf de les eleccions autonòmiques del 26M.

El nou govern tindrà 11 conselleries, dues en mans d'Unides Podem, dues de MÉS per Mallorca i la resta del PSIB, els socialistes balears. L'executiu estarà format per cinc homes i sis dones, a més de la presidenta Francina Armengol.

ARXIVAT A:
Illes Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut