Més de mil milions d'usuaris fan servir TikTok

Veto a TikTok: s'hi sumen el Parlament Europeu i dues institucions europees més

Les autoritats europees diuen que estan preocupades per la "ciberseguretat", sobretot la protecció de dades i la cessió a tercers

Redacció/AgènciesActualitzat

El Parlament Europeu, el Comitè de les Regions i el Consell Econòmic i Social han decidit prohibir l'aplicació xinesa TikTok als telèfons corporatius. A més, recomanen als treballadors que no se la instal·lin tampoc als telèfons personals.

Així, segueixen l'estela de la Comissió Europea i del Consell, que ho van anunciar la setmana passada.

La prohibició, que afecta tant mòbils com tauletes, entrarà en vigor el 20 de març en el cas de l'Eurocambra. Les altres dues institucions demanen que es desinstal·li "no més tard del 15 de març".

Les autoritats europees afirmen que estan preocupades per la "ciberseguretat", sobretot per aspectes com la protecció de dades i la recopilació d'informació per part de tercers.

El 20 de març també es bloquejarà l'accés web a TikTok a la xarxa corporativa del Parlament Europeu, cosa que afecta els ordinadors de taula i els portàtils. Aquest dimecres han enviat un correu als treballadors per comunicar-los la decisió.

L'empresa reacciona amb "sorpresa"

L'empresa xinesa TikTok ha reaccionat i ha demanat una reunió per exposar les mesures de seguretat de l'aplicació. Segons ha dit la companyia en un comunicat, estan "sorpresos" perquè ningú ha contactat amb ells prèviament ni els ha donat "explicacions".

En una trobada al gener, les autoritats europees van dir que prohibirien l'app si la companyia no evitava que els menors tinguessin accés a vídeos "potencialment mortals" i si no impedien que les dades se cedissin a altres països.

Als Estats Units, el Congrés ja va prohibir als legisladors i treballadors que s'instal·lessin TikTok als telèfons oficials, i hi ha governs estatals i diverses institucions acadèmiques que han optat per mesures similars.

El Canadà va anunciar dimarts la mateixa restricció per als empleats federals. Considera que és un risc "inacceptable" per a la seguretat i la privacitat.

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaEstats UnitsTecnologiaXinaCanadàTikTok
Anar al contingut