Vetlla a Montserrat pels presos abans de la sentència del judici del procés
El president Torra ha llegit una pregària d'un teòleg i religiós alemany que va ser executat pel règim nazi
Vetlla a Montserrat pels presos abans de la sentència del judici del procés

Vetlla a Montserrat pels presos abans de la sentència del judici del procés

El president Torra ha llegit una pregària d'un teòleg i religiós alemany que va ser executat pel règim nazi

Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Montserrat ha acollit una vetlla de pregària en solidaritat amb els líders independentistes que són a la presó o l'exili, i per tots els encausats per l'1-O. El president de la Generalitat ha participat en aquest acte religiós acompanyat per membres del govern. Quim Torra ha llegit una pregària de Dietrich Bonhoeffer, un teòleg i religiós alemany que va ser assassinat pel règim nazi.

La vetlla s'ha fet davant la imminència de la sentència de l'1-O. En la pregària s'ha fet una crida perquè es jutgi els encausats segons la veritat i una petició als polítics perquè fomentin la convivència malgrat les diferents ideologies.

"Invoquem l'Esperit, pare dels pobres, a fi que bufi ben fort arreu i toqui el cor de tots. Dels jutges, a fi que jutgin segons la veritat. Dels polítics, a fi que explorin camins que fomentin la convivència enmig de les diferències. Dels empresonats i exiliats, a fi que tinguin fortalesa d'ànima."

 

Membres del govern, expresidents del Parlament i Jordi Pujol

A l'acte religiós hi ha participat el president Quim Torra juntament amb les conselleres Meritxell Budó i Àngels Chacón, i el conseller Damià Calvet. Entre altres personalitats també hi han assistit Joan Rigol, expresident del Parlament, i Jordi Pujol i Marta Ferrusola.

 

 

Les dones i familiars dels presos i exiliats han intervingut a la vetlla amb la lectura de textos dels presos encausats per l'1 d'octubre.

 

 

Durant la pregària, dos familiars dels presos independentistes han llegit una carta que els han fet arribar des de la presó i on demanen poder dialogar amb algú "que no temi l'escrutini de les urnes". Els presos asseguren que els "dèbils" es refugien "en l'arrogància" i "només imposen", i han dit que el "patiment" d'estar tancats no els farà callar.

"No permetrem que la més mínima espurna d'odi colonitzi els nostres cors i ànimes."

La lectura de la carta ha acabat amb un llarg aplaudiment.


La pregària de Bonhoeffer

El president Quim Torra ha escollit una pregària que Dietrich Bonhoeffer per participar en la vetlla. Aquest teòleg la va escriure el Nadal del 1943 des d'una presó alemanya. Bonhoeffer, teòleg i pastor luterà alemany, el van empresonar acusat d'haver participat en un complot contra Hitler i va morir executat en un camp de concentració.

Aquest és un dels fragments que ha llegit Torra:

"Senyor, jo escolto la teva crida i la segueixo. Ajuda'm. Sa esperit, dona'm la fe que em preservi de la desesperació, de les passions i del vici. Dona'm l'amor cap als altres i cap a tu, que destrueix tot odi. Dona'm l'esperança que m'alliberi de la por."

 


Organitzada per un grup de cristians

L'abadia de Montserrat ha volgut aclarir que no es tracta d'una missa organitzada pel monestir sinó una pregària planificada per un grup de cristians.

El monestir ha emès un comunicat explicant que no n'és promotor ni s'adhereix institucionalment a la vetlla i recalca que Montserrat és la casa de tothom i no es posicionen a favor ni en contra d'accions polítiques concretes.

"El monestir no vol ni pot posicionar-se a favor o en contra d'opcions polítiques concretes defensades d'una manera pacífica i democràtica."

ARXIVAT A:
Judici procés Procés català Quim Torra

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut