Vespre de talls simultanis a la frontera, a les carreteres i als accessos a Barcelona
L'AP-7, tallada a Sant Gregori

Talls simultanis a la frontera, a les carreteres i als accessos a Barcelona

Milers de persones participen en accions de Tsunami Democràtic i els CDR a diferents punts de la xarxa viària; a Barcelona han tallat la Meridiana, la Gran Via, la Diagonal i la ronda del Mig

RedaccióActualitzat

Mobilitzacions simultànies en diferents punts del territori aquest dimarts al vespre convocades per Tsunami Democràtic i els CDR.

Després del desallotjament de l'AP-7 al Pertús, que ha facilitat que es pogués reobrir la frontera amb França, i que també tornessin a circular els cotxes per l'N-II,  la protesta s'ha traslladat cap a la ciutat de Girona.

La convocatòria era davant l'estació de l'AVE, on s'hi han concentrat centenars de persones. Durant una estona s'ha restringit l'accés a l'estació i la policia només deixava passar les persones que acreditaven tenir un bitllet.


Marxa lenta al País Basc

Les manifestacions també s'han traslladat cap al País Basc, on s'ha iniciat una marxa lenta de vehicles a l'autopista A-8, la Bilbao-Behobia, a la frontera d'Irun, on s'han format llargues cues.

La protesta ha coincidit amb una nombrosa presència de camions a la carretera, que circulaven en direcció a França després de tres dies de restriccions del trànsit d'aquests vehicles pesants.

A les onze de la nit, Tsunami Democràtic ha donat per acabada la protesta al País Basc.
 



Més talls a l'AP-7 a Girona

Mentrestant, a Girona, la concentració que havia començat davant l'estació de l'AVE s'ha traslladat per sorpresa altre cop a l'AP-7, a Sant Gregori. La via ha quedat tallada en tos dos sentits de la marxa, amb cotxes bloquejant els carrils. Sobre l'asfalt, altre cop un escenari i concerts en un ambient reivindicatiu.

Els manifestants han encès focs quan s'ha fet fosc, i molts d'ells han passat la nit.

 

 


Protestes a Tarragona, Lleida i Vic

Les protestes s'han estès per diferents punts de Catalunya. Unes 200 persones també han tallat l'autovia A-7 a Tarragona en tots dos sentits de la marxa. Els manifestants han accedit a la via ràpida cap a tres quarts de vuit per l'accés de l'avinguda Catalunya i han ocupat les dues calçades. Tot i això, els Mossos d'Esquadra ja havien desviat el trànsit.

Poc després, desenes de persones han tallat l'autopista AP-7 a l'altura de l'Ampolla (Baix Ebre).

A Lleida, unes 500 persones s'han manifestat al centre de la ciutat per demanar la llibertat dels detinguts a la Jonquera en l'acció del Tsunami Democràtic.

 


La manifestació de Lleida ha aplegat unes 500 persones (ACN)

 


Durant tota la tarda, a més, s'han anat succeint talls a diferents carreteres catalanes. Entre elles, la C-25 en els dos sentits a l'altura de Folgueroles, i també en els accessos a la C-58 a Sabadell.

L'A-2, la C-31 i el pas fronterer de Puigcerdà s'han afegit també a la llista de talls de trànsit per manifestació, igual que la C-55 a Manresa.


Els CDR tallen els accesos a Barcelona

Una de les accions que sí que havia estat anunciada ha estat la dels CDR a Barcelona. A dos quarts de vuit del vespre, centenars de persones han tallat simultàniament la Gran Via, la Meridiana i la Diagonal, tres de les principals vies d'accés a la ciutat.

A la Diagonal, els manifestants s'han concentrat a l'altura de Maria Cristina i posteriorment han interromput almenys dues vegades el trànsit també pel tram de la ronda del mig que passa per sota. També s'ha vist afectat el servei de tramvia. Passades les deu del vespre també s'han instal·lat alguns contenidors com a barricades.

 

 

 


Contenidors a la ronda del Mig, a Barcelona (Ferran Moreno/CCMA)

 


Pel que fa a la Gran Via, uns cinc-cents manifestants s'han desplaçat a aquest punt des del carrer de Padilla. Al cap d'una estona la concentració s'ha dividit i s'ha format un nou grup que s'ha desplaçat fins a Consell de Cent on han posat petites barricades. La Guàrdia Urbana ha hagut de desviar els vehicles que hi accedien.

 


El tall de Gran via, a l'alçada de Glòries (Reuters)

 

I a l'Avinguda Meridiana han tornat a tallar el carrer, i ja són trenta nits consecutives. Aquests dimarts s'hi ha reunit més gent que les anteriors, unes cinc-centes segons la Guàrdia Urbana.

ARXIVAT A:
CDRTsunami Democràtic
Anar al contingut