La mascareta serà obligatòria a Catalunya fins i tot quan hi hagi prou distància

El Procicat ha aprovat la mesura aquest dimecres davant el rebrot de casos de coronavirus al Segrià

Actualitzat

El Procicat ha aprovat aquest dimecres l'obligatorietat de l'ús de mascareta a tot Catalunya per frenar el ritme de contagis de coronavirus. El govern considera que l'augment de casos justifica portar-la sempre, amb algunes excepcions, com les de fer exercici o estar menjant o bevent.

Davant el contagi descontrolat al Segrià, on ja hi ha 15 brots actius, l'executiu ha fet un pas més i ha demanat que les mascaretes siguin obligatòries també a l'exterior, i fins i tot quan es respecta la distància de seguretat de 2 metres. Salut considera ara que és un mecanisme de protecció que per norma general s'ha de dur a tot arreu.

Aquest dimecres al migdia, a la reunió del Procicat, s'ha avaluat la proposta del govern per fixar les excepcions i si hi ha sancions. La mesura arriba 4 mesos després dels primers casos de coronavirus a Catalunya i després de debats reiteratius sobre el seu ús i conveniència. Fins ara, si s'està a l'aire lliure, la mascareta només era obligatòria en cas que no es pogués respectar la distància física.


Proposta de Vergés al govern

La consellera de Salut, Alba Vergés, ho va proposar al govern en el consell executiu d'aquest dimarts:

"En moments complexos, amb el que està passant al món, amb els brots que anirem tenint, cal interioritzar aquesta mesura i creiem que ha de passar per tot el país."

Alba Vergés
Alba Vergés, consellera de Salut (CCMA)

Ho va avançar en una entrevista a RAC 1, tot recordant que la mascareta "no substitueix la distància".

"Jo ho compartiré avui amb el govern i companys de govern. No és només el perímetre i la restricció de mobilitat, sobretot l'important són les mesures internes que prenem al Segrià, i algunes d'aquestes mesures les podem aplicar a tot el país, com és l'obligatorietat de mascareta. Crec que ens hem d'avançar tot el possible, intentar que tots incorporem aquestes mesures com a forma intrínseca d'actuar."

I hores més tard ho va confirmar la portaveu del govern, Meritxell Budó, que va explicar que el govern ho proposaria a la reunió del Procicat, on s'ha aprovat definitivament aquesta obligatorietat.

La consellera va justificar el canvi de criteri pel comportament de l'epidèmia, però també de la societat i els "riscos" que s'estan assumint. "Comença a haver-hi molta més mobilitat, i per disminuir els riscos crec que és important prendre aquesta mesura", va insistir.

 

En la nova llei de represa a Catalunya es van marcar les pautes del postconfinament. Entre les mesures essencials hi ha l'ús obligatori de la mascareta, sempre que no sigui possible mantenir la distància de seguretat d'un metre i mig.

Al Segrià, des que es va decretar el confinament, l'ús de la mascareta és obligatori per a tothom i en tot l'àmbit públic.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Alba VergésSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut