Vergés: "Sabent el que sabem ara, tancar les escoles no hauria estat la primera mesura"

Alba Vergés també ha anunciat que la campanya de la vacunació de la grip s'avançarà aquest any a principis d'octubre "com a molt tard"

RedaccióActualitzat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha admès aquest dissabte que, amb la informació que hi ha ara sobre la Covid-19, tancar les escoles "no hauria estat la primera mesura" a prendre com es va fer al març.

Vergés ha explicat que en aquell moment la decisió era "lògica" perquè, habitualment, amb virus respiratori "si protegeixes la transmissió en nens, acabes per aturar la transmissió". Però considera que amb la informació que tenen ara "s'ha d'actuar diferent".

En una entrevista a RAC1, la consellera ha explicat que, en cas que hi hagi un rebrot, aquesta mesura "no seria en cap cas la primera".

 

 

Vergés ha explicat que, amb la informació que tenien al març, la decisió de tancar centres era "una mesura epidemiològicament molt lògica per part dels experts", però ha afegit que els nens "no són especialment vulnerables al virus" i que les escoles són "espais molt segurs" per als infants.

La consellera ha remarcat que els mestres han de prendre mesures "quan facin reunions entre ells" o bé quan es trobin fora de les escoles per evitar els contagis. Vergés ha dit que espera que al setembre hi hagi "màxima normalitat" a les escoles, amb la "màxima presencialitat".

 

 

 

Salut avançarà la campanya de vacunació de la grip a principis d'octubre

Alba Vergés també ha anunciat que la campanya de la vacunació de la grip s'avançarà aquest any a principis d'octubre "com a molt tard". Vergés ha dit que la Covid-19 i la grip tenen "els mateixos factors", caldrà "insistir" en la vacunació per "discriminar bé".

 

 

Salut no té sobre la taula que la vacuna de la grip sigui obligatòria per a tota la població, però sí per a la gent vulnerable, gent gran, dones embarassades i també per als professionals sanitaris.

 

 

 

No tots els centres amb pacients de coronavirus
            
D'altra banda, la consellera ha explicat que les diferents regions sanitàries s'estan plantejant que no tots els centres tinguin pacients de coronavirus, i concentrar-los així en centres determinats.

Tot i això, ha remarcat que aquest model no serà igual a tot el país, i que dependrà de les característiques de cada territori i de factors com la "llunyania" i la "capacitat instal·lada" que hi hagi.

 

Residències de gent gran, "el punt més feble"

Pel que fa a les residències de gent gran, Vergés ha dit que aquest és el "punt més feble" i que és on caldrà "vigilar més i ser més restrictius". Per això, ha dit que caldrà veure "de quina manera segura els residents poden fer al màxim vida normal". En aquest sentit, ha explicat que s'estan fent diverses reunions per analitzar de quina manera els residents poden sortir dels centres.       

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
Anar al contingut