Verges es planta: l'escola tancarà quan faci tramuntana pel mal estat de la teulada
Una manifestació per demanar un nou edifici escolar a Verges (ACN)
Baix Empordà

Verges es planta: l'escola tancarà quan faci tramuntana pel mal estat de la teulada

L'Ajuntament d'aquest municipi del Baix Empordà diu que no pot assumir el cost de les reparacions de l'edifici i demana ajuda al Departament d'Educació

Mercè SibinaActualitzat

Quan hi hagi risc de vents forts a l'escola de Verges, amb 271 alumnes, tancarà. Ho ha decidit l'Ajuntament després que hagin caigut teules al carrer quan bufa la tramuntana. L'escola té més de 50 anys i a la teulada hi ha força teules despreses o que ballen.
 


Des del consistori no saben quant els costaria aquesta reparació, però, tot i que la competència del manteniment de l'edifici és de l'Ajuntament, asseguren que no poden assumir aquest cost i demanen al departament que els ajudi.

Ho explica la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Verges, Noe Castillo:

"Quan hi ha tramuntana, és un perill real. Nosaltres necessitem ajuda, no podem assumir aquest cost. La mesura que hem pres és per evitar un perill. Si bufa tramuntana i passen uns nens, un veí o un mestre, li pot caure una teula al cap."

 



L'associació de famílies de l'escola també hi està d'acord, com ha dit Irene Antolín, de l'AFA:

 

"Si hi ha un mínim risc que els nostres fills i filles que estan escolaritzats, o les persones que els venim a buscar, pugui patir algun accident, ens estimem més que l'escola estigiu tancada malgrat els inconvenients."

Des del departament recalquen que la reparació ha d'anar a càrrec de l'Ajuntament. L'informe dels seus tècnics assegura que no és un problema estructural, sinó de consolidar i posar teules, i que el cost no ha de ser gaire alt.
 


La mesura de tancar l'escola s'adoptarà a partir d'aquesta mateixa setmana. El centre té format institut-escola, tot i que els dos edificis estan separats l'un de l'altre per 700 metres i l'institut està en barracons. Els pares, alumnes i professors fa temps que reclamen un nou edifici


51 dies amb vents de més de 50 quilòmetres hora

A Verges, al Baix Empordà. la tramuntana bufa fort. Segons dades de l'estació meteorològica més propera, 51 dies d'aquest any el vent va arribar a ratxes de més de 50 quilòmetres hora, 13 dies a més de 75 i tres dies d'aquest any l'anemòmetre de Verges va registrar ratxes de vent de més de 90 quilòmetres per hora. La ratxa màxima va ser de 96,8 quilòmetres per hora el mes de maig.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut