El director de cinema vol continuar produint pel·lícules

Ventura Pons subhasta la seva col·lecció d'art: "Em venc les obres per fer cinema"

Entre la vuitantena d'obres, que se subhastaran el 22 de juliol, n'hi ha de Picasso, Tàpies, Ràfols-Casamada o Miró

Actualitzat

El director de cinema Ventura Pons ha decidit subhastar la seva col·lecció privada d'art per poder continuar rodant. La pandèmia del coronavirus ha afectat durament el cinema i el realitzador diu que, davant la falta d'ajuts institucionals a la cultura, s'estima més desprendre's de les obres que té per poder produir pel·lícules.

Amb els rodatges vol contribuir a posar en marxa la indústria del cinema.

"S'ha de ser conscient de la difícil situació que passem tota la gent de la cultura. Si tot això ho he aconseguit amb les 34 pel·lícules que he fet, doncs m'ho venc i torna al cine, i ja me'n compraré unes altres."

 

La decisió de vendre la col·lecció s'ha precipitat ara, però Ventura Pons assegura que el problema ve d'abans de la Covid-19, "dels milions que paguem i no tornen a Catalunya."

Part de les obres que se subhastaran a la sala Setdart (ACN/Mar Vila)

 

Dos Picassos

Les obres se subhastaran el dia 22 de juliol al web especialitzat Setdart.com.

Pons ha destacat dues litografies de Pablo Picasso que el pintor malagueny va fer "per ajudar el Partit Comunista". El lot també inclou una vuitantena d'obres gràfiques i originals d'artistes com Ràfols-Casamada, Frederic Amat, Josep Guinovart, Xavier Serra de Rivera, Jordi Sardà, Manolo Valdés o litografies d'Antoni Tàpies.

El director català va comprar la primera obra a finals dels anys 60 i va continuar l'afició, també gràcies a l'amistat amb artistes com Arranz Bravo, Francesc Todó i Josep Guinovart.

 

El director té pintures originals i obra gràfica d'artistes catalans d'avantguarda (ACN/Mar Vila)

 

Tres pel·lícules

El director de cinema té tres projectes entre mans: la pel·lícula sobre la seva infantesa "La meva princesa asteca", el rodatge de la qual ha hagut de suspendre; "The spirit of Catalonia", sobre el llibre del mateix nom del Doctor Trueta, i un guió que ha escrit fa poc sobre l'homofòbia als països musulmans, "Els cosins de Mali".

Pons assegura que el seu nom a Catalunya "significa alguna cosa", però que ara viu de l'estranger, sobretot dels americans.

ARXIVAT A:
ArtCinema
Anar al contingut