Barcelona

Ventura Pons retrata un matrimoni madur a "Barcelona, un mapa"

Aquest divendres s'estrenarà a les pantalles de cinema "Barcelona, un mapa", la nova pel·lícula de Ventura Pons. El film retrata un món que s'acaba, ple de secrets i mentides. La pel·lícula està basada en l'obra de teatre "Barcelona, mapa d'ombres", de Lluïsa Cunillé, que explica la història d'un matrimoni de jubilats que demana als seus rellogats que marxin del pis on viuen perquè volen passar sols l'últim tram de la seva vida. L'incest, l'homosexualitat, l'adulteri i la transsexualitat es barregen en la vida d'aquests personatges, arquetipus contemporanis de la soledat urbana. Núria Espert i Josep Maria Pou protagonitzen aquest film, seleccionat per competir al Festival de Cinema de Roma.

Actualitzat
El director de cinema català, Ventura Pons, ha reunit un repartiment amb Núria Espert, que torna al cinema després de deu anys, Josep Maria Pou, l'actriu Rosa Maria Sardà i Jordi Bosch. En el film participen sis personatges que es troben en un vell pis de l'Eixample barceloní: un matrimoni d'avis, el germà d'ella i tres rellogats (una dona que imparteix classes de francès, un jove vigilant de seguretat i una jove sud-americana embarassada).

El projecte d'aquesta pel·lícula va arrencar a la mateixa Sala Beckett de Barcelona, on es va estrenar l'obra de teatre i on Pons la va veure per primera vegada, igual que Josep Maria Pou, a qui "va emocionar" i va desitjar poder interpretar el paper. "Es una pel·lícula molt teatral però és una pel·lícula, i té una transposició cinematogràfica molt alliberada", ha assenyalat el director en al·lusió a l'origen del film.

A "Barcelona: un mapa" hi ha molts elements i personatges de pel·lícules de la filmografia del director català, com a "Carícies" i "La rossa del bar". De fet, el director ha reconegut que el film "parla molt de la mort i de la incomunicació de la gent, que és present a la meva filmografia, perquè canvies les històries però no la temàtica".

Espert torna al cinema 

El nou film de Ventura Pons ha suposat el retorn de l'actriu Núria Espert al cinema, després de deu anys i després d'haver participat en "dos o tres pel·lícules dolentes". "Vaig dir que no volia fer cinema, no podia fer-ne si volia centrar-me en la meva carrera teatral", ha apuntat. Tot i això, quan Ventura va venir amb el projecte "no vaig poder resistir-m'hi".

Amb tot, Espert ha assegurat que després de rodar amb Ventura Pons tornarà a centrar-se en la seva carrera teatral i que no té intenció de participar en el cinema. "El meu problema amb el cinema és que no se'm mou res a dins, en canvi aquí passava de veritat alguna cosa a l'interior", ha dit amb referència a "Barcelona: un mapa".

Per la seva banda, l'actor Josep Maria Pou ha dit que encarna un home que "sap que és en l'última etapa, vol tancar portes i deixar el seu món personal tancat de manera que explica el seu gran secret a la seva dona". El personatge de Pou se sent fascinat per la seva dona, interpretada per Núria Espert, i li dedica tota la seva vida. "L'home és capaç de jugar a un intercanvi de personalitat per poder deixar la seva dona en una situació estable", ha dit l'actor, cosa que es pot veure en el cartell de la pel·lícula.
Anar al contingut