Fotografia de la còpia venuda
Fotografia de la còpia venuda (Rally)

Venen una còpia per encetar del primer Super Mario Bros per 2 milions de dòlars

L'exemplar del clàssic de Nintendo estableix un rècord per a la venda d'aquesta mena de videojocs

Una còpia sense obrir del clàssic Super Mario Bros s'ha venut per 2 milions de dòlars (1,71 milions d'euros), el preu més alt que s'ha pagat mai per un videojoc. Es tracta de la primera edició del videojoc, una edició pràcticament de col·leccionista, que estava precintada, taxada i conservada en una capsa de metacrilat. Un comprador anònim l'ha adquirit a través de la plataforma de col·leccionistes Rally.

Fa només uns mesos, una segona còpia de Super Mario Bros va ser venuda per 660.000 dòlars, i fa poc una còpia del videojoc de Nintendo "The legend of Zelda" també va subhastar-se per 870.000 dòlars.

El rècord de preu més alt el tenia fins ara una còpia de Super Mario 64 que es va vendre al juliol per 1,56 milions de dòlars.

Super Mario Bros es va llançar el 13 de setembre de 1985. Està dissenyat pel dissenyador i productor japonès Shigeru Miyamoto i produït per Nintendo. Al joc inicial, Mario i Luigi havien de rescatar la princesa Peach del Regne Xampinyó, on l'havia segrestat Bowser, el rei dels Koopas.
 

Venda de rècord sense subhasta

Durant la pandèmia ha augmentat la demanda de col·leccionables -físics o virtuals com els NFT- i hi ha persones que s'hi gasten milions. Però així com les últimes dues vendes de rècord de videojocs s'han fet mitjançant subhasta, aquesta s'ha fet a través de Rally, que utilitza un sistema diferent.

Rally compra coleccionables físics, com còmics o cotxes, i convida la gent a invertir-hi com si fossin accions. Quan algú fa una oferta per comprar algun dels ítems, Rally la presenta als inversors perquè votin si volen vendre-la i cobrar-ne els beneficis, o no.

Rally va comprar el Super Mario Bros per 140.000 dòlars l'abril del 2020. Havia rebut altres ofertes abans d'acceptar la de 2 milions de dòlars, que va ser aprovada per tres quarts parts dels inversors del videojoc.

 

 

ARXIVAT A:
VideojocsTecnologia
Anar al contingut