Caracas

Veneçuela dóna llum verda a la reforma de la Constitució per a la reelecció indefinida de Chávez

L'Assemblea Nacional de Veneçuela ha donat llum verda a la reelecció indefinida d'Hugo Chávez. La majoria oficialista ha tirat endavant la reforma constitucional sol·licitada pel mateix Chávez per poder perpetuar-se en el poder. Tot i això, els diputats oficialistes parlen d'"una ampliació dels drets polítics dels veneçolans". Perquè la reforma entri en vigor s'ha de convocar un referèndum popular i obtenir una majoria simple de vots a favor. El govern aspira a convocar-lo el proper 15 de febrer. L'oposició, organitzacions civils i moviments estudiantils s'han unit per intentar tombar en referèndum aquesta reforma, com ja ho va fer amb la del 2007.

Actualitzat
La modificació de la Constitució aprovada al Parlament de Veneçuela anul·la la limitació de mandats i, d'aquesta manera, permet les reeleccions indefinides dels càrrecs electes. Això vol dir que el president Hugo Chávez podria optar a una tercera elecció l'any 2012, si la iniciativa tira endavant. I és que la decisió definitiva haurà de sortir d'un referèndum popular que s'hauria de celebrar en un termini de 30 dies.

Hugo Chávez ja va provar de tirar endavant la iniciativa l'any 2007, però no va obtenir el suport ciutadà.

Ara, segons els sondejos que es van fer al desembre, hi ha un important rebuig a la proposta, però també hi ha molts indecisos.
Anar al contingut