Un "vaporetto" de Venècia s'ha reconvertit en centre de vacunació flotant (EFE/Andrea Merola)
Venècia

Venècia vacuna en un "vaporetto" per reduir els desplaçaments de la gent gran

La ciutat italiana habilita un dels busos aqüàtics com a centre de vacunació flotant

RedaccióActualitzat

La llacuna de Venècia és una icona de la ciutat, però comporta una dificultat afegida de mobilitat per a les persones grans que viuen a les illetes. Amb l'objectiu de poder fer arribar la vacuna de la Covid fàcilment a tots els residents, la ciutat ha optat per convertir un dels seus "vaporettos" o bus aqüàtic en un centre de vacunació flotant.

Una infermera vacuna un home al "vaporetto" venecià (Reuters/Manuel Silvestri)

 

Personal mèdic al "vaporetto" habilitat per administrar vacunes de la Covid (Reuters/Manuel Silvestri)

 

Gent fent cua per vacunar-se al "vaporetto", que és un ferri utilitzat per al transport públic (Reuters/Manuel Silvestri)

 

La previsió de les autoritats italianes era vacunar un centenar de persones grans només aquest dilluns a la petita illa de Sant'Erasmo.

El vaixell es pot moure per la llacuna per reduir al mínim el desplaçaments dels habitants de més edat d'aquesta ciutat que, abans de la pandèmia, estava ocupada pels turistes.

El responsable local de salut s'ha felicitat que la gent gran pugui tenir "esperança per al futur" per haver rebut la vacuna sense haver d'abandonar l'illa.

 

El panorama després d'una Setmana Santa confinada

Itàlia ha registrat aquest dilluns 296 morts per coronavirus i 10.680 casos nous, una xifra inferior als més de 20.000 dels dies previs. Cal tenir en compte, però, que s'han fet gairebé 100.000 proves menys en el festiu de diumenge.

Algunes regions han demanat al govern italià que comenci una reobertura gradual, a partir del 20 d'abril, els sectors que han estat molt temps tancats, com restaurants o gimnasos.

Durant tres dies de Setmana Santa tot Itàlia ha estat confinada pel repunt de contagis. Aquest dimarts hi haurà 9 regions en zona vermella, on les restriccions són més dures, i 11 en taronja.

Entre les zones amb més incidència de la Covid hi ha la Vall d'Aosta, el Piemont, Friül-Venècia Júlia, la Pulla, l'Emília-Romanya, la Llombardia i la Toscana.

El govern italià vol mantenir les escoles obertes per als alumnes de fins a 12 anys encara que estiguin en una zona de color vermell.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19VacunesItàlia
Anar al contingut