Maria Andrejczyk, medalla de plata als Jocs Olímpics de Tòquio en llançament de javelina
Esports

Subhasta la medalla per ajudar un nen, l'hi compren per 125.000 euros i l'hi retornen

Maria Andrejczyk, atleta polonesa de 25 anys, ha obtingut 125.000 euros per la seva medalla de plata per pagar la costosa operació del Milosz

Emili Casellas RàfolsActualitzat

Els Jocs Olímpics sempre deixen històries inoblidables, i aquesta no n'és una excepció. L'atleta polonesa Maria Andrejczyk ha subhastat la medalla de plata en llançament de javelina aconseguida als Jocs Olímpics de Tòquio per ajudar el Milosz, un nen amb problemes al cor.

El petit està a l'espera d'una complicada operació de cor als Estats Units. Els seus pares no poden fer front a una intervenció tan cara, però ara, gràcies a l'ajuda de l'atleta, podran assumir-ne les despeses.

Maria Andrejczyk té 25 anys i és la primera vegada que aconsegueix una medalla olímpica. Però va decidir que en compte de guarda-la, era millor subhastar-la per una bona causa. Ha recaptat 125.000 euros, que serviran perquè el petit Milosz pugui curar-se de la greu deficiència cardíaca que pateix.

El preu l'ha pagat una cadena de supermercats que, a més, ha explicat que l'atleta podrà conservar la medalla:


Es necessiten uns 330.000 euros

Però la història no acaba aquí. Ara, l'atleta, juntament amb els pares del Milosz, també han facilitat un web on tothom qui ho desitgi pot fer la seva aportació econòmica per intentar salvar la vida del petit.

Es necessiten uns 330.000 euros per pagar la cirurgia cardíaca. De moment, la xifra de donacions augmenta fins als 230.000 euros, un 70% aproximat del total necessari.

Aquest gest solidari té una història al darrere, i és que fa tres anys a l'atleta li van detectar un osteosarcoma, que és un tipus de càncer d'os.


La història es repeteix

No és la primera vegada que un atleta polonès subhasta una medalla per una causa solidària. L'any 2018, als Jocs Olímpics de Rio, el llançador de discs Piotr Malachowski va vendre la seva medalla de plata per ajudar Olek Szymanski, un nen de tres anys que tenia un retinoblastoma, un càncer d'ull que s'origina a la retina.

"Si m'ajudeu, la meva medalla de plata pot ser més valuosa que la d'or", va assegurar l'atleta després d'aconseguir la seva medalla a Rio de Janeiro.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut