Celebració de la Colla Vella a Santa Tecla 2018 (ACN)
Celebració de la Colla Vella a Santa Tecla 2018 (ACN)

Vella, Verds, Jove i Xiquets: com arriben les colles al primer diumenge de Santa Tecla

Agustí FornéActualitzat

En menys de 15 anys, la diada castellera del primer diumenge de Santa Tecla s'ha convertit en una de les mes importants de la temporada. Ho ha aconseguit amb alguns dels castells mes destacats dels que es fan, com el 2 de 8, o el 4 de 9, o el 3 de 10 amb folre i manilles. Castells que es poden repetir enguany.


La Vella va amb tot

Per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, un dels objectius serà descarregar el 4 de 9, que ja va carregar per Sant Fèlix. També hi portarà el 2 de 8, que ja ha completat 3 vegades, aquesta temporada. El tercer castell serà el cinc de 9 amb folre o el 4 de 9 amb folre i pilar. Les dues estructures també les han descarregat 3 vegades enguany.


Els Verds: serà a la quarta?

Un dels problemes de les colles aquesta temporada es la falta de gent. D'això dependrà l'actuació dels Castellers de Vilafranca. Si són prous, volen descarregar d'una vegada el 3 de 10 amb folre i manilles, que ja han carregat tres vegades. Han preparat dos castells que ja van fer per la seva festa major, el 2 de 9 amb folre i manilles, en porten 6 de 6, i el 3 de 9 amb folre i pilar. Per acabar, el pilar de vuit amb folre i manilles.

 


La Jove aparca els castells de10

Sant Fèlix no va anar com esperaven i per això, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona baixarà una marxa. Aparca el 3 de 10, i aposta per altres castells que porta assajant tota la temporada, com son el 5 de 9 amb folre, que va descarregar per Sant Magí, i el 4 de 9 amb folre i el pilar, que se'ls va travessar a la Plaça de la Vila. També portaran el 9 de 8 i el pilar de 8 amb folre i manilles que van estrenar a Vilafranca. L'objectiu seria recuperar el 3 de 10 per Santa Tecla.

 


Els Xiquets a pels castells de 9

L'altre colla amfitriona, els Xiquets de Tarragona, no porten una bona temporada. Però la Diada de l'11 de Setembre van aixecar el cap. Van descarregar el 5 de 8, que havien hagut de desmuntar les 7 vegades que l'havien intentat. Això ha reforçat la seva moral per afrontar els dos castells de 9 bàsics, el 3 i el 4 de 9 amb folre.

 

 

ARXIVAT A:
Castellers
Anar al contingut