Veïns sense barana al balcó en un edifici de Tarragona per un litigi amb la constructora

L'empresa que reformava la façana va renunciar a l'obra per una disputa amb la comunitat de veïns i ara en busquen una altra que acabi els treballs
Redacció
TEMA:
Habitatge

Sense poder sortir al balcó perquè no té baranes. Així viuen els veïns d'un bloc de pisos de la rambla del president Francesc Macià de Tarragona després que les obres de restauració de la façana van quedar aturades per un litigi amb el constructor.

El 2020 s'hi va instal·lar una bastida per fer els treballs de reforma de l'exterior de l'edifici, però al cap d'un any el constructor va renunciar a l'obra perquè afirmava que els veïns no respectaven les mesures de seguretat.

L'obra va quedar penjada per un litigi amb la comunitat de veïns, que va acabar amb la retirada de la bastida a finals d'abril. Aleshores l'Ajuntament va rebre un informe per a la col·locació d'una malla com a mesura cautelar.

Els veïns fa mesos que conviuen amb les malles protectores i confien que la situació es resolgui aviat (3Cat)

Una mesura temporal que el president del col·legi d'arquitectes de Catalunya a Tarragona, Jordi Romera, ha avalat en declaracions a TV3, però que ha insistit que no pot allargar-se en el temps.

"Crec que aquestes mesures temporals poden respectar la seguretat dels veïns, però això no pot estar així. Evidentment, s'ha d'atacar i solucionar ràpidament. Moltes vegades pot passar que la gestió econòmica d'aquestes obres arriben a un atzucac, en què les coses es queden en un punt molt delicat."

Ara, la comunitat de veïns està treballant per contractar una nova empresa, que haurà d'acabar l'obra i posar les baranes dels balcons. Fins que això no es resolgui, els residents tenen prohibit sortir-hi.   

Els veïns d'un edifici de Tarragona tenen prohibit sortir als balcons fins que no s'acabi l'obra (3Cat)

El col·legi d'arquitectes creu que l'alt cost de les obres pot derivar en situacions com aquesta. De fet, explica el 80% dels edificis del Camp de Tarragona que haurien d'haver passat la inspecció tècnica d'edificis --obligatòria per als que tenen més de 45 anys d'antiguitat--, no ho han fet.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut