Alguns dels llogaters ja han marxat, però d'altres no poden assumir pujades que consideren "abusives"

Veïns d'un edifici de la Sareb a Sant Fruitós denuncien pujades del 70% del lloguer

La societat gestora, de caràcter públic, també els exigeix una assegurança per impagament de 240 euros a l'any

Actualitzat

En ple confinament, els veïns de 17 pisos d'un bloc de Sant Fruitós de Bages, propietat de la Sareb, denuncien amenaces per acceptar una pujada entre el 50 i el 70% del preu del lloguer. Els veïns afectats consideren aquest augment de preu "abusiu".

L'edifici és propietat de la Sareb, una societat gestora pública que es va fer càrrec dels pisos amb problemes de finançament durant la crisi financera del 2008. Amb el suport de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del Bages, els veïns demanen que se'ls mantinguin els preus.

 

Moment vulnerable

Acusen la Sareb d'intentar pujar-los el lloguer en un moment molt vulnerable, en plena crisi de la Covid-19, i en què molts dels veïns s'han vist afectats per un ERTO o han perdut la feina i tenen dificultats per arribar a final de mes.

És el cas de dos pensionistes de 77 i 81 anys. El contracte se'ls acaba al juny i els apugen el lloguer dels 380 euros actuals a gairebé 650.

"La pujada és d'un 70% -explica Paquita Racero- i les nostres pensions no són gaire altes. A més, tenim fills a l'atur que hem d'ajudar"

 

 

Coaccions i pressions

En total, la propietat té 42 pisos i alguns dels llogaters ja han marxat; d'altres han acceptat els augments, però n'hi ha que denuncien haver rebut pressions perquè accedeixin a fer el mateix.

 

Gonzalo Flores, veí i portaveu dels afectats, ha criticat que la Sareb s'estigui "aprofitant" de la situació de crisi actual i de famílies que són vulnerables. Molts, ha explicat, han perdut la feina o es troben en situació d'ERTO.

"Per sortir-se amb la seva, estan aprofitant aquest moment per pressionar i fer-los agafar encara més por", ha lamentat.

Amb l'augment del lloguer, també els demanen el pagament de 240 euros anuals com a assegurança per impagament. Els veïns denuncien també que la Sareb no s'ocupa del manteniment de l'edifici.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaCoronavirus
Anar al contingut