Veïns de Terrassa estafats amb la loteria: creien haver guanyat i no hi havia dècim

Les butlletes les va vendre una associació de veïns de Terrassa i els compradors estafats reclamen que els paguin el premi, 5 euros per euro apostat

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

L'Associació de Veïns de Lluís Companys de Terrassa va vendre participacions de loteria de Nadal que no tenen cap dècim al darrere. I que, per tant, no tenen cap valor. El número va sortir premiat a la rifa del 22 de desembre. Ara, els veïns estafats reclamen que els paguin els diners i l'associació s'ha posat en mans d'una gestora per afrontar-ho.

L'associació de veïns va vendre un miler de participacions de 5 euros de la loteria de Nadal entre la gent del barri, totes del mateix número. D'aquestes, unes 150 són una estafa, perquè no tenen cap dècim pagat al darrere que les garanteixi.

Si el número no hagués estat premiat, ningú se n'hauria adonat, però el van cantar el 22 de desembre. Han tocat 5 euros per euro apostat.


L'administració no pagarà directament

L'administració de loteria va vendre 5.000 euros en dècims a l'associació de veïns però en saber que havien col·locat més participacions del compte, ha decidit no pagar cap premi als veïns que tinguin participacions.

El propietari de l'administració de loteria del passeig Lluís Companys ha explicat a TV3 que, si comencés a pagar premis, es donaria la situació que no hi hauria diners "per als últims que vagin a cobrar".

L'administració de loteria, doncs, transferirà els diners del premi dels dècims pagats, que no cobreixen totes les participacions, directament a l'associació de veïns, perquè pagui els premiats.


Dimissió de la junta, la gestora diu que pagarà

La junta directiva de l'associació ha dimitit en bloc i des de la gestora actual asseguren a TV3 que pagaran a tothom, però que han de veure d'on treuen els diners que falten, els que corresponen a les 150 participacions que són una estafa. En total, gairebé 4.000 euros.

Mentrestant, els veïns participants en el sorteig no les tenen totes. Antonio José Jurado Abellán, que va comprar tres participacions de 5 euros, assegura que, en una reunió convocada aquesta setmana a l'associació de veïns, els van assegurar que els pagarien els diners de les paperetes que hi ha de més.

Joan Pérez López, soci de l'associació de veïns, demana que se solucioni aviat, perquè, diuen: "serà millor per a tots". Explica: "aquest divendres totes les participacions es comptabilitzaran al casal del barri", tal com ell mateix va demanar. "Es diferenciarà els que són socis dels que no ho són", explica a TV3. I afegeix: "Segurament es pagarà primer els que no són socis, perquè alguns socis ja hem dit que condonarem una part del premi". Ell va comprar 60 euros d'aquest número i n'hi pertoquen 300 de premi.

L'Ángela García Vizcaíno i la Josefa Lara Aranda no ho veuen gens clar, però confien a cobrar, perquè així els ho han promès des de l'associació de veïns. "A veure què passa, a veure si cobrem o no", diuen.

ARXIVAT A:
NadalLoteria
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut