Manresa

Veïns de Manresa denuncien la degradació del barri on va ser violada en grup una menor

Els quatre detinguts han tornat amb els Mossos al pis abandonat on va haver-hi l'agressió, i estan pendents de passar a disposició judicial

RedaccióActualitzat

El barri de les Escodines de Manresa és un conglomerat de pisos buits i ocupats il·legalment, que s'ha anat degradant els últims anys. Veïns de la zona es queixen de l'estat d'aquesta àrea, que havia estat un barri de pagès, tallers i comerços, on una noia de 17 anys ha denunciat que la van violar en grup la matinada de diumenge.

L'associació de veïns té comptats més de 500 pisos ocupats, i molta gent hi ha arribat expulsada de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Al carrer Aiguader, on hi va haver la violació dins d'un pis atrotinat, això encara és més visible. És un carrer petit, amb prou feines 200 metres i 15 edificis ocupats.

La família d'Ilyass Tahiri va obrir un supermercat al barri fa 18 anys


Els veïns no havien tingut problemes de convivència fins fa un any i mig, com explica Ilyass Tahiri, membre d'una família que s'hi va instal·lar fa 18 anys i regenta l'únic supermercat que ara hi ha al barri.

"Hi ha molts més problemes, més robatoris. Les cases que havien quedat buides ara estan plenes, però no les fan servir per viure, sinó per drogar-se, per emborratxar-se, per a les festes."

Els veïns diuen que fa més d'un any que tenen reunions amb l'Ajuntament i presenten denúncies als Mossos sense que s'hagi resolt res.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, parla d'un barri amb una convivència "exemplar"


Justament, aquest dilluns, l'Ajuntament ha anunciat un pla de xoc i la junta local de seguretat es reunirà aquest cap de setmana per decidir quines actuacions fan. L'alcalde, Valentí Junyent, afirma que la convivència al barri és "exemplar" malgrat que admet que cal fer-hi "accions":

"És un barri on la convivència és des de fa anys un exemple per a molts llocs, no només de Manresa, sinó també de Catalunya. Ara bé, quan es produeix un fet d'aquestes característiques, evidentment no podem deixar de continuar i, sobretot, d'intensificar les accions."

El pis on van passar els fets és ple de runa i deixalles, indici de la degradació d'alguns d'aquests habitatges.

Els detinguts tornen al lloc dels fets

Els Mossos continuen investigant la violació de la menor, de disset anys. S'està investigant el grau d'implicació de cadascun dels quatre detinguts, que aquest dilluns han tornat al lloc dels fets amb els Mossos d'Esquadra.

S'hi han estat una mitja hora i després han tornat a la comissaria dels Mossos, a l'espera de passar, dimarts o dimecres, a disposició judicial. Els Mossos s'han endut del pis bosses amb material que podria servir de prova.

Aquesta denúncia ha coincidit amb el judici a l'Audiència de Barcelona contra sis joves acusats d'haver abusat d'una menor de 14 anys en una nau abandonada també de Manresa, el 2016.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut