Veïns de Lleida denuncien una plaga de rates al centre de la ciutat

Les queixes a xarxes contra l'Ajuntament lleidatà són massives, però la Paeria afirma fer un bon control dels rosegadors

RedaccióActualitzat

En els darrers mesos l'augment de població de rates en el nucli urbà de Lleida preocupa els veïns. La Paeria assegura que se'n fa un control i que s'estudia cada cas concret.

La zona més afectada és a la vora del riu Segre, a Cappont, a la zona enjardinada on els veïns solien gaudir de la tranquil·litat de la naturalesa. Ara, han d'anar amb compte de no topar amb els rosegadors.


Un punt crític es troba a la rectoria de la Universitat de Lleida, un dels monuments emblemàtics de la ciutat, que és un niu d'aquests animalons. Els estudiants afirmen veure rates de mida considerable a la sortida de la biblioteca.

Les xarxes socials s'han omplert de missatges d'indignació que demanen un sistema de control a l'altura de la problemàtica:



Resposta institucional

L'Ajuntament de Lleida assegura que s'està fent un control per part de l'empresa responsable del servei de desratització, però estudien propostes addicionals que puguin finalitzar la situació d'incomoditat.

Una de les mesures implementades és l'actuació sota petició dels propietaris de locals o parcel·les que es trobin descuidades.

L'Ajuntament demana evitar posar menjar als animals a la via pública i posar la brossa als contenidors per no interferir en el pla de desinfecció i recollida de brossa.

 


Demandes dels veïns insatisfetes

Toni Baró, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida, és comprensiu amb el servei de control d'animals implantat per la Paeria, però afirma que "no és suficient per aturar l'amenaça i aquesta situació genera incomoditat".

Hi ha preocupació per la possible expansió d'aquesta plaga cap a altres ciutats del Segrià i per aquest motiu des de l'associació veïnal de Lleida demanen "un pla de xoc tractat de forma transversa" si les mesures de recollida d'escombraries "no acaben de funcionar del tot".

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut