Barcelona

Veïns de l'Hotel Vela aborden l'edifici per denunciar-ne la il·legalitat

L'Hotel W de Barcelona, més conegut com Hotel Vela per la forma de la seva silueta, ha estat objecte aquest diumenge d'una mena d'"invasió per terra, mar i aire". L'acció l'han portat a terme un grup de veïns del barri de la Barceloneta -prop d'un miler segons l'organització i d'una seixantena segons la Guàrdia Urbana-, que consideren la construcció il·legal perquè no respecta la llei de costes. Una cinquantena de persones han abordat l'edifici i han provocat diverses destrosses a la façana i a l'interior del recinte.

Actualitzat
La cita ha estat a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta. Uns quants dels manifestants s'han llançat a l'aigua amb tot tipus d'embarcacions, planxes de surf i nedant, tot exhibint una pancarta on es llegia el lema de la campanya: "Bomba a l'Hotel Vela". Han recorregut la distància fins a l'espigó, on han trobat els companys que assetjaven l'hotel des de terra i aire mitjançant pancartes i globus. Des de la platja, els banyistes s'ho miraven. Alguns, impassibles, mentre que d'altres hi donaven suport.

L'hotel està situat davant del mar, al moll de Llevant del port, a escassos 20 metres de la costa. Les associacions de veïns denuncien que l'edifici és il·legal perquè la llei de costes estableix una distància mínima de 100 metres. També lamenten que el terreny que ocupa s'hagi privatitzat argumentant que és un equipament per a la ciutat. "Un hotel no és un servei, i menys si és de luxe", assegura una de les portaveus dels manifestants.

La portaveu de la campanya contra l'Hotel Vela, Berta Romaní, ha dit que "ens han robat l'horitzó, és una bomba immobiliària per al barri i és un símbol de com la ciutat és governada per a les empreses i el benefici privat." Romaní ha explicat que la setmana que ve presentaran un contenciós administratiu amb l'esperança que l'edifici sigui derrocat.

Tota la tanca que separa l'hotel de la platja ha quedat plena de pancartes en contra de la construcció. Alguns dels activistes, però, han aconseguit sortejar aquesta defensa i com si fossin pirates han abordat l'"edifici vaixell" i hi han fet pintades, n'han trencat algunes de les portes d'accés i han llançat pots de pintura a l'interior.

Amb 88 metres d'altura, el nou Hotel W, conegut com a "hotel vela", domina la perspectiva de les platges de la Barceloneta. L'edifici és obra de l'arquitecte Ricard Bofill i l'explotarà la cadena internacional d'hotels de luxe Starwood. S'ha fet en terrenys guanyats al mar i a molt pocs metres de l'aigua, cosa que ha generat molta polèmica pel fort impacte visual de l'edifici. L'hotel té ja entre 250 i 275 habitacions reservades de cara a la seva obertura diumenge que ve, cosa que suposa una ocupació de més de la meitat de les 473 habitacions que conté, 67 de les quals són suites.
Anar al contingut