Un dels carrers tallats a l'Hospitalet en el marc de la campanya 'Confinem els cotxes. Recuperem la ciutat' al barri de Collblanc, el 28 de març del 2021 (horitzontal)

Veïns de l'Hospitalet tallen carrers per reclamar espais verds i "frenar la lògica de la construcció"

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-Veïns de l'Hospitalet de Llobregat han tallat carrers de la ciutat per reclamar espais verds i per "frenar la lògica de la construcció" i que es "regalin" els espais públics a les constructores. Així ho ha explicat a l'ACN, Raúl Alhabla, representant de la plataforma 'Un Altre l'Hospitalet És Possible'. En concret, s'han fet dos talls, un al barri de Collblanc i l'altre al de Sant Josep davant de l'antiga fàbrica Cosme Toda en el marc de la campanya 'Confinem els cotxes. Recuperem La Ciutat'. "En una situació d'emergència climàtica i de pandèmia sanitària, és més urgent recuperar espais públics", ha destacat Alhabla. La cita als dos talls ha estat acompanyada per les percussions dels grups Kabra i Fills de la Flama.

"Necessitem que es facin carrers per als vianants en cada barri, a Collblanc, Torrassa, La Florida, Sant Josep...", ha dit Marcela Kasparian, també de la plataforma 'Un Altre l'Hospitalet És Possible', qui ha lamentat que tenen menys zones verdes del que recomana l'organització Mundial de la Salut. Han citat que l'índex de zona verda és de 4 m2 per habitant, molt lluny dels 10-15 m2 per habitant. "Ens preocupa com la ciutat no ha prioritzat artèries per a vianants que connectin els barris i que s'hagi de sortir fora de la ciutat per fer esport i gaudir de l'espai obert", ha afegit Alhabla. Els organitzadors també han destacat el tall davant de l'antiga fàbrica Cosme Toda, al barri de Sant Josep, ja que han assegurat que és una "peça clau del patrimoni històric de la ciutat i que està afectada per un projecte que preveu la construcció de 32 blocs de pisos als seus voltants, un total de 1400 habitatges".La coordinadora de col·lectius i entitats 'Un Altre l'Hospitalet És Possible' (UALHEP) aplega una quarantena d'entitats. Aquesta no és la primera acció que es fa en aquesta línia. La plataforma veu amb preocupació com "l'escàs i valuós espai disponible que queda a la ciutat s'entrega a les constructores per a massificar encara més els barris". La coordinadora considera que el consistori "ha descuidat l'aposta per una ciutat pensada amb i per a les persones. Els espais lliures per a l'ús públic són insuficients i en les zones amb més població no s'ha planificat ni prioritzat artèries de vianants per on poder passejar entre barris".L'ambient de la cita ha estat festiu amb els acompanyaments de les percussions dels grups Kabra i Fills de la Flama i amb nens escrivint textos i fent dibuixos al mig de carrer amb missatges com 'Menys cotxes, més arbres'.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut