Veïns de l'Escala reclamen declarar persona non grata l'exregidor del PDeCAT i amo del càmping que allotja Guàrdia Civil

ACN L'Escala .-Diversos veïns i membres d'entitats de l'Escala (entre les quals hi ha Òmnium i l'ANC) han entrat instàncies a l'Ajuntament demanant que al proper ple de dilluns declari persona non grata el propietari del càmping que allotja Guàrdia Civil i exregidor del PDeCAT al municipi, Martí Guillem. També n'han presentant d'altres reclamant al consistori que demani informació a la delegació del govern espanyol sobre el desplegament. La iniciativa es va acordar aquest dimarts es una assemblea celebrada just abans de la cassolada de protesta per l'arribada dels efectius del cos policial a la població. A la trobada, es va consensuar la mobilització i presentar les peticions a títol individual. A hores d'ara, se n'han recopilat unes 75 reclamant informació a l'Estat i una quarantena més contra Guillem.

El moviment d'oposició a la presència de desenes d'efectius de la Guàrdia Civil a l'Escala ha decidit fer un pas més. Després de protagonitzar diverses concentracions de rebuig, aquest dijous veïns i entitats del municipi (entre els quals hi ha Òmnium o l'ANC) han entrat en bloc diverses instàncies demanant a l'Ajuntament que el ple de dilluns vinent declari el propietari del càmping que els allotja i exregidor del PDeCAT, Martí Guillem, persona non grata. Aquesta petició compta, a hores d'ara i segons els seus impulsors, amb una quarantena d'adhesions. Els demandants consideren que Guillem els ha permès allotjar-se a les seves instal·lacions malgrat la "brutalitat desmesurada" que la policia va "exhibir vers col·lectius pacífics de la població civil" el passat 1-O. D'altra banda, també n'han presentat més d'una setantena reclamant al consistori que demani informació a la delegació del govern de l'Estat espanyol sobre les "raons i els objectius del desplegament" i que aquesta es faci "pública entre la ciutadania de l'Escala". Les peticions s'han entrat en alguns casos a títol individual i, en d'altres, en nom de les associacions. La iniciativa es va gestar aquest dimarts en una assembla convocada a través de les xarxes socials arran de l'arribada d'efectius del cos policial. La primera actuació va ser una cassolada a les portes del càmping Illa Mateua. L'endemà van protagonitzar una nova protesta a les portes de l'Ajuntament i aquest dijous han entrat els documents de manera oficial. L'establiment defensa l'actuacióL'establiment allotja prop d'una vuitantena d'agents de la Guàrdia Civil. Hi van arribar en diversos dispositius aquest dimarts i hi romandran sense data determinada. L'adjunta a direcció, Eva Maria Trias, va explicar que la contractació de les instal·lacions (tancades al públic des del diumenge) s'ha tramitat a través d'una "agència" i va defensar que l'establiment es limitava a exercir la seva funció, que passa per "oferir allotjament i menjar". Trias també va criticar la situació política que "ha dividit la societat" i va emplaçar als governants a "asseure's a negociar". El càmping de les polèmiques maniobres militars El càmping ja va ser objecte de polèmica el passat mes de juliol després que les seves instal·lacions acollissin una exhibició de maniobres militars, on també van participar efectius d'aquest cos policial. Aleshores, Guillem va explicar que es tractava d'una activitat més que oferien als seus clients. El rebombori generat, però, el va forçar només dos dies després dels fets a presentar la dimissió com a regidor del PDeCAT, a l'oposició.

Anar al contingut