Calella

Veïns de Calella exposen les seves col·leccions d'art privades amb obres de grans mestres

Alguns veïns de Calella tenen tresors de gran valor. Obres de Brossa, Picasso, Goya, Tàpies o Matisse decoren les parets d'algunes llars privilegiades. Aquest dissabte s'inaugura a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell de Calella una mostra que reuneix el millor de cada casa. Es tracta d'una setantena d'obres d'uns 40 artistes de gran renom que es podrà veure fins l'11 de setembre.

RedaccióActualitzat
Alguns veïns de Calella de la costa tenen tresors d'un valor incalculable a casa seva. Brossa, Picasso, Goya, Tàpies o Matisse són només alguns dels noms que decoren les parets d'algunes llars privilegiades. Aquest dissabte s'inaugura a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell de Calella una mostra, comissariada per Jordi Alcaraz i Guillem Torné, que reuneix el millor de cada casa. Per primera vegada, les col·leccions d'art privades que hi ha a la ciutat es posen a l'abast del públic.

Calella disposa d'algunes col·leccions privades de pintura i escultura de gran qualitat i, per primera vegada, aquesta mostra les reuneix i les posa a l'abast de tothom. El nom dels propietaris de les peces no es farà públic.

Sota el títol "Diàlegs. Col·leccions d'art a Calella", es presenta una selecció de peces que fins ara no havien coincidit mai i que, a través de l'exposició, estableixen un diàleg que explica l'evolució de l'art. Es tracta d'un recorregut històric que es fa possible gràcies a la gran varietat de peces, des d'una escultura funerària de l'antic Egipte fins a pintures contemporànies.

En total, l'exposició reuneix una setantena de peces de 40 autors de gran renom com Pablo Picasso, Goya, Joan Miró, Henri Matisse, Antoni Tàpies, Joan Brossa, Enric Casasses, Eduardo Chillida, Josep Cusachs, Marià Fortuny, Josep Guinovart, Hernández Pijoan, Perejaume o Ràfols-Casamada, entre molts altres. La mostra es podrà veure fins a l'11 de setembre.
Anar al contingut