Veïns amb insomni i ansietat per les botellades a Barcelona demanen solucions

Amb el fred i l'obertura de l'oci nocturn, les botellades s'han reduït, però no han desaparegut, i els veïns de barris com el Born o la Barceloneta reclamen mesures a l'Ajuntament

Actualitzat

S'acosta novembre i cada vegada fa més fred a Barcelona, el principal enemic de les botellades. El nombre de persones que es concentren per consumir alcohol al carrer es redueix gradualment, però amb uns quants n'hi ha prou per fer la vida impossible als veïns.

És el cas d'una veïna del Born, que fa mesos que té ansietat i insomni pel soroll de les botellades; així ho certifica un informe mèdic.

D'altres, enrabiats, han empaperat la seva façana amb l'ordenança de civisme que, segons diuen, no es compleix: "La meva vida es veu alterada, és un patiment" diu l'Antonio Sanmartín, veí del barri de la Ribera.

"No puc anar al llit ni a les 10, ni a les 11, ni a les 12, ni a la una, ni a les dues."

L'obertura de l'oci nocturn ha contribuït a reduir la quantitat de gent en les concentracions, però moltes d'aquestes trobades continuen celebrant-se, gairebé sempre als mateixos espais.

Diversos grups de joves omplen el passeig del Born (CCMA)

El passeig del Born és un dels llocs més habituals: aquí, les botellades les genera la venda ambulant però sobretot les begudes per emportar dels locals.

Una altra de les botellades consolidades és la del passeig de Lluís Companys i el seu entorn. Els grups, ara més petits, fan festa durant hores. Hi ha veïns esgotats, que se'n van a dormir a casa de familiars, i que no volen parlar per por de represàlies.


De la platja als pisos

La Barceloneta és un dels barris que més ha patit les botellades aquest estiu, ja que la platja era un punt de reunió massiu pràcticament cada nit.

Amb l'arribada del fred, la sorra ara és pràcticament buida de nit... però no els pisos del barri, on es concentren els joves.

Un cartell demana respecte al barri de la Barceloneta (CCMA)

"No és com a l'estiu, però seguim tenint molèsties" explica la Núria Escurriol, veïna de la Barceloneta. "Segueixen venint amb música i a orinar als carrers. En molta menys quantitat, però segueixen molestant".

"Seguim sense dormir i sense resposta de l'Ajuntament."


L'Ajuntament demana civisme

El tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, explica que només es pot fer una acció sancionadora quan implica un grup reduït de gent.

"Si hi ha 400, 500, 800 persones, està clar que una intervenció d'aquest tipus pot ser absolutament contraproduent. Per això hem de fer una crida al civisme" explica Batlle, que cataloga l'incivisme d'un problema social.

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut