Veïnes d'un bloc ocupat de Barcelona denuncien coaccions perquè marxin

Un dels propietaris de l'immoble s'hi ha presentat amb treballadors d'una empresa de seguretat i ha canviat el pany de la porta principal

Rubén Cabús LombaActualitzat

Des de principis de març, l'edifici de Ca la Cristina, al barri de Sants de Barcelona, està ocupat per nou famílies. Aquest dimarts, a última hora del matí, s'hi ha presentat un dels propietaris amb treballadors de l'empresa de seguretat City Lock i ha canviat el pany de la porta principal i el de l'accés al traster.

Amb la declaració de l'estat d'alarma, els desnonaments de pisos ocupats van quedar paralitzats. Però el que no està prohibit és que el propietari d'un immoble ocupat amb un litigi obert pugui canviar el pany per poder comprovar l'estat de l'edifici i saber quanta gent hi viu.

 

Imatges enregistrades per una veïna dels treballadors de l'empresa de seguretat City Lock
Imatges enregistrades per una veïna dels treballadors de l'empresa de seguretat City Lock

 

Les habitants de Ca la Cristina, però, creuen que s'ha aprofitat aquesta escletxa legal per coaccionar-les durant cinc hores. Durant bona part de la tarda, els treballadors de l'empresa de seguretat han anat pis per pis animant les veïnes a abandonar els habitatges.

Yoseline i Mimi, dues de les residents a l'immoble, han explicat que algunes d'elles han passat por:

"Que ens facin això i ens espantin i espantin persones que estan vivint amb nens petits."

"Ja és prou estressant que et tinguin aquí dins, confinats, que tampoc és gens fàcil perquè, a més, hagin de viure una situació així de tensa."

Dues d'elles han presentat denúncia als Mossos d'Esquadra per un delicte de coaccions i per incomplir les mesures previstes en el decret de l'estat d'alarma per protegir el dret a l'habitatge.

 

Pancarta en contra de la violència i l'especulació al bloc ocupat a Sants
Pancarta en contra de la violència i l'especulació al bloc ocupat a Sants

 

Susanna Naranjo, una de les veïnes del bloc, ha explicat que dins del bloc hi viuen quatre nens de menys de 10 anys.

Quan el propietari canvia el pany d'un immoble, té l'obligació d'entregar una còpia de les claus a cada una de les veïnes. Els Mossos asseguren que l'empresa de seguretat s'ha compromès a fer-ho, però les residents apunten que només n'ha donat a una i, amb els serrallers tancats, és impossible fer-ne còpies.

ARXIVAT A:
HabitatgeCoronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut