Iannis Varufakis, exministre de Finances grec i candidat de Demokratie in Europa per Alemanya a les europees (ACN)
Iannis Varufakis, exministre de Finances grec i candidat de Demokratie in Europa per Alemanya a les europees (ACN)
Estrasburg

Varufakis: "Sánchez no està fent prou, si encara tenim presos polítics a Catalunya"

L'exministre de Finances grec critica que Brussel·les "se'n renti les mans"

Actualitzat

Iannis Varufakis, exministre de Finances grec i candidat de Demokratie in Europa per Alemanya a les eleccions europees, apunta que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "no està fent prou, si encara tenim presos polítics" a Catalunya.

En una entrevista a l'ACN aquest dimecres a Estrasburg, Varufakis diu que, com a ciutadà europeu, està "indignat" i "consternat" pel fet que a Europa avui hi hagi "presos polítics" i lamenta que es justifiqui la situació basant-se en "la constitucionalitat".

El grec reivindica que és un "afer humanitari i polític europeu" i critica que Brussel·les "vol rentar-se'n les mans". Quan falten pocs dies per a l'inici del judici al Tribunal Suprem, Varufakis considera que dir que el procés català és un afer intern espanyol perjudica la UE.

"Quina mena de missatge envia Brussel·les quan diu que no és un afer de la UE? Pretén fer els ulls grossos a l'abús dels drets bàsics humans i polítics. És una gran ofensa a la civilització europea, a les idees de la UE. Aquesta no és l'Europa on volem viure."

L'exministre grec, vinculat al moviment DIEM25, Democracy in Europe Movement 2015, diu que hi pot haver "desacords sobre què hauria de passar a Catalunya, Grècia o Escòcia", però rebutja "condonar l'empresonament de polítics elegits per les polítiques que han dut a terme en resposta al mandat de la gent".

"DIEM25 no es posiciona sobre la independència, però sobre el que sí que que pren posició és que mai hauria d'haver-hi presos polítics a Europa."

Varufakis insta a resoldre el conflicte "mitjançant un procés polític" i recorda que està a favor d'un "referèndum vinculant" si es garanteix un procés electoral "just", s'evita la creació de fronteres i es respecta la solidaritat fiscal amb altres territoris de l'estat espanyol.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàUnió EuropeaDrets humansPedro Sánchez
Anar al contingut