Iannis Varufakis: "La resta del món mira a Europa i pensa: 'Però què està passant?'" (Reuters)
Iannis Varufakis: "La resta del món mira a Europa i pensa: 'Però què està passant?'" (Reuters)
Barcelona

Varufakis: "Com a europeu estic avergonyit de tenir presos polítics a Espanya"

Des de Barcelona, l'exministre de Finances grec ha assegurat que "no té cap valor" una Constitució d'un país que permeti que polítics elegits democràticament acabin a la presó o que demanin asil polític a la UE

RedaccióActualitzat

L'exministre de Finances grec, Iannis Varufakis, considera una vergonya que hi hagi presos polítics a Espanya. Des de Barcelona, Varufakis ha defensat que la situació a Catalunya és un problema europeu que necessita una solució europea. Considera lamentable la imatge que dona Europa amb la crisi de Catalunya.

"Com a europeu estic avergonyit de tenir presos polítics a Espanya. O quan veus que el senyor Puigdemont ha d'anar a Bèlgica, són imatges que sacsegen el món. La resta del món mira a Europa i pensa: 'Però què està passant?'"

L'exministre grec creu que la crisi a Catalunya és una oportunitat perquè Europa redefineixi els conceptes de "sobirania", "estat" i "democràcia". I exigeix l'alliberament dels presos polítics.

"Polítics que actuen pacíficament seguint el programa electoral per al qual han estat elegits poden acabar a la presó o demanant asil polític dins la Unió Europea. Això és una desgràcia en la nostra identitat col·lectiva europea. És una cosa que ha d'acabar immediatament. Crec que cap constitució de cap país que permeti això té cap valor."

Varufakis és a Barcelona per promocionar el seu moviment, DiEM25, que ha posat en marxa una ala electoral que permetrà presentar-se a les eleccions de tota la Unió Europea.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonat
Anar al contingut