Els "papers de Panamà"

Vargas Llosa hauria tingut una "offshore" a Panamà fins just abans de rebre el Nobel

Els "papers de Panamà" també esquitxen les tres grans famílies hoteleres d'Espanya, el nou president de la FIFA o Dominique Strauss-Kahn

RedaccióActualitzat

El degoteig de noms implicats en els "papers de Panamà" no s'atura. Un dels últims esquitxats és el Premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa. Segons aquests documents, Vargas Llosa i la seva exdona van comprar una empresa pantalla ubicada a les illes Verges britàniques al bufet d'advocats Mossack Fonseca. La relació amb l'empresa, però, va durar pocs dies i, just abans de rebre el Premi Nobel de Literatura, el 2010, Mario Vargas Llosa va desvincular-se d'aquesta societat.

"El Confidencial" també revela que les tres grans famílies hoteleres d'Espanya han tingut societats pantalla a Panamà, creades per Mossack Fonseca.

I encara més noms perquè als "papers" també hi surt el nou president de la FIFA, Gianni Infantino, que hauria firmat contractes amb una societat "offshore" per cedir els drets de televisió per sota del preu de mercat, quan treballava a la UEFA; i l'exdirector gerent de l'FMI Dominique Strauss-Kahn. El fons d'inversió luxemburguès que va presidir fins al 2014 hauria ajudat a crear fins a 31 empreses a paradisos fiscals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut