Vargas Llosa en la convenció del PP (EFE)
Mario Vargas Llosa es dona de baixa del Pen Club Internacional (EFE)
Madrid

Vargas Llosa es dona de baixa del PEN Club pel comunicat sobre Sànchez i Cuixart

El premi Nobel de Literatura diu que el text estava "ple de mentides" i que els independentistes són a la presó per un "intent de cop d'estat"

RedaccióActualitzat

L'escriptor Mario Vargas Llosa s'ha donat de baixa del PEN Club Internacional, una organització que aplega autors de tot el món. Ho ha fet en desacord amb el comunicat fet públic dilluns pel Pen Club en què es denunciava la situació de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i en demanava l'alliberament.

Segons Vargas Llosa, el text estava "ple de mentides i calúmnies" i els independentistes que estan a la presó hi són per un "intent de cop d'estat". Són els arguments que el premi Nobel de Literatura dona en una carta adreçada a la presidenta del PEN Internacional, Jennifer Clement:

"És una vergonya que una organització com el Pen Internacional, que té unes credencials tan netes en la seva lluita en defensa dels drets humans i la llibertat d'expressió, faci seves les mentides del centre català del Pen, un òrgan militant de l'independentisme català."

Per l'escriptor peruà, l'independentisme català és un moviment "racista i supremacista". Vargas Llosa va presidir el PEN Club Internacional entre els anys 1977 i 1980. 

El comunicat del PEN Club, que considera "desproporcionats" els càrrecs que s'imputen a Sànchez i Cuixart, el van signar escriptors com Erri De Luca, Colm Tóibín, José Eduardo Agualusa, Suso de Toro, Mary Ann Newman o Simona Skrabec. També va tenir el suport del PEN Amèrica, el de l'Argentina, del País Basc, el Canadà, Croàcia, Escòcia, Eslovènia, Estònia, Hondures, Mèxic, Portugal, el Quebec, Rússia, el Suís francòfon i el francès.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàJordi CuixartJordi Sànchez
Anar al contingut