El monument a Miguel de Cervantes a San Francisco, aquest divendres amb pintades vermelles (Reuters)
Estats Units

Atac vandàlic a un monument a Cervantes en un parc de San Francisco

També han fet caure prop de Los Angeles una estàtua del frare Juníper Serra, que va establir les primeres missions catòliques a Califòrnia

RedaccióActualitzat

Un monument dedicat a l'escriptor Miguel de Cervantes que es troba al Golden Gate Park de la ciutat de San Francisco, als Estats Units, ha estat objecte d'un atac vandàlic aquest divendres.

Ha aparegut amb pintades de color vermell: els ulls, diversos símbols feixistes sobre unes estàtues que formen part del monument, i la paraula "bastard" escrita sota la placa amb el nom.

És una conseqüència més de l'onada d'indignació que ha despertat als EUA i al món sencer la mort de George Floyd a Minneapolis, i que les últimes setmanes està afectant símbols històrics considerats racistes.

Aquesta acció vandàlica ha estat criticada a les xarxes socials amb indignació i també amb ironia, fent referència a la trajectòria personal de l'escriptor espanyol:

 


També Juníper Serra

Un altre dels monuments vandalitzats a Califòrnia aquest divendres és una estàtua del frare mallorquí Juníper Serra a la ciutat de Ventura, a prop de Los Angeles.

L'estàtua de Serra, que va ser un dels religiosos que primer va establir missions a la costa oest dels Estats Units, l'han feta caure del seu pedestal i l'han pintada de vermell.

Una estàtua de Juníper Serra a terra i amb pintades vermelles, aquest divendres a Ventura, a Califòrnia (Reuters)

 

ARXIVAT A:
George Floyd
Anar al contingut