La furgoneta de la Guàrdia Urbana vandalitzada en els aldarulls de finals de febrer a Barcelona

Una furgoneta policial incendiada i 13 detinguts en els actes vandàlics a Barcelona

Segons els Mossos, un grup d'unes 250 persones que actuaven al marge de la manifestació han fet destrosses i actes violents
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pablo Hasél

Incidents a Barcelona un cop ha quedat desconvocada la manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasél. S'han fet barricades, s'han trencat vidres de sucursals bancàries i s'han cremat contenidors al centre de Barcelona.

Mossos informa finalment de tretze detencions, tot i que en un primer moment es va parlar de catorze: tres relacionades amb robatoris i les restants relacionades amb els episodis violents i desordres públics que s'han produït aquest vespre al centre de la ciutat. Almenys un d'ells està relacionat amb la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

A la Rambla, segons informen els Mossos d'Esquadra, grups d'encaputxats han llançat bengales, petards i altres objectes incendiaris a la línia policial. També han llançat pots de pintura a vehicles policials. Passades les vuit del vespre, un grup de manifestants han intentat calar foc a una furgoneta de la Guàrdia Urbana i ha quedat afectat un dels laterals del vehicle. Dins la furgoneta hi havia un agent que n'ha pogut sortir.

En el següent vídeo es pot veure el moment en què els manifestants llancen bengales i altres objectes a la furgoneta de la Guàrdia Urbana:

 

El sindicat de Mossos SICME també ha publicat un vídeo a Twitter sobre l'incident i han entrat en el debat, d'aquesta setmana, sobre el model policial:

 

La policia catalana també informa de saquejos a un establiment comercial al carrer Bergara, al qual haurien calat foc, i de llançaments de pedres contra els vidres d'un altre comerç al carrer Canuda. També haurien calat foc a un hotel situat a la Rambla de Catalunya.

 

L'aparador de l'Hotel NH de Barcelona amb els vidres trencats (CCMA)
Botiga de roba amb els vidres trencats al centre de Barcelona (Reuters)
Un caixer trencat a Barcelona (CCMA)


El Servei d'Emergències Mèdiques ha fet cinc assistències a Barcelona. Un dels ferits a la capital catalan ha estat traslladat a un centre sanitari amb pronòstic menys greu.

 

Segons la policia catalana, durant la jornada d'aquest dissabte s'han pogut detectar almenys unes 250-300 persones en actitud violenta que actuen en grups d'entre 15 i 20 persones, en paral·lel al gruix de la manifestació que ha transcorregut pel centre de la ciutat amb actitud pacífica.


El president espanyol, Pedro Sánchez, també ha condemnat els "actes de vandalisme i violència"

 

Tensió entre policia i manifestants a Lleida

A Lleida també hi ha hagut una manifestació que a agrupat unes 300 persones amb el lema "Pels drets i les llibertats democràtiques, llibertat Pablo Hasél". Al final de la protesta, un grup de manifestants s'ha dirigit a la subdelegació del govern espanyol. Durant el recorregut han llançat pedres contra una entitat bancària i contra els agents de la policia. També s'han fet destrosses en aparadors de diversos comerços i mobiliari urbà i s'ha cremat brossa d'escombraries. Els Mossos ha intervingut i han dispersat els manifestants.

ARXIVAT A:
Pablo Hasél
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut