Cécile Djunga presentant el temps a la televisió pública belga RTBF
Brussel·les

"Van trucar dient que era massa negra": una presentadora belga, farta del racisme

Cécile Djunga, que presenta el temps a la televisió pública RTBF, denuncia que fa un any que rep insults racistes

RedaccióActualitzat

Gairebé plorant, Cécile Djunga, presentadora del temps de la televisió pública belga RTBF, denuncia que és víctima habitual d'insults racistes. Ho fa en un vídeo penjat al seu Facebook, que ha generat un gran enrenou al país. No només a les xarxes, la denúncia s'ha traslladat a la premsa i a la classe política.

"Ahir durant el temps una dona va trucar dient que jo era massa negra. Dient que no es veia més que el vestit perquè era massa negra."

El vídeo de cinc minuts ja acumula gairebé dos milions de visualitzacions en 48 hores des que es va penjar el dimecres. Cécile Djunga afegeix:

"Creiem que el racisme a Bèlgica no existeix i no és veritat (...). Fa un any que rebo aquest tipus d'insults i no puc més. Això s'ha d'acabar."


 

La periodista assegura que a partir d'ara denunciarà cada insult racista que rebi. I proposa un #MeToo per desemmascarar les actiuds racistes, seguint l'estela d'aquest hashtag utilitzat mundialment per exposar als assetjadors sexuals.

Notícia Relacionada: #MeTwo, una campanya per denunciar la discriminació i el racisme a Alemanya

En una entrevista a la seva cadena, Djunga explica que inicialment la trucada li va produir "riure". Una sensació que es va transformar en "còlera".

Des de la RTBF han rebutjat els fets i han mostrat suport cap a la seva presentadora

 

La presentadora ha agraït tot el suport rebut a les xarxes i ha emfatitzat que en la lluita contra el racisme s'hi ha d'implicar tota la societat.

"No és la meva lluita, és la nostra lluita per la tolerància, per l'apertura, per tot això. I estic molt contenta que la gent es conscienciï i tingui ganes de mobilitzar-se."

El primer ministre belga, el liberal Charles Michel, ho ha qualificat com a "fets greus i comportament inacceptable" i ha assegurat que el seu govern "està movilitzat contra el racisme, l'antisemitisme i la xenofòbia".

El socialista francòfon i alcalde de Charleroi, Paul Magnette, ha denunciat que a Bèlgica hi ha un "racisme quotidià" del qual ha culpat, en part, el soci majoritari de la coalició del govern, el partit nacionalista flamenc N-VA.

ARXIVAT A:
RacismeViral Facebook
Anar al contingut