El primer ministre italià, en una conferència a Brussel·les (Foto: Reuters)
El primer ministre italià, en una conferència a Brussel·les (Foto: Reuters)
Brussel·les

Van Rompuy i Monti se sumen al BCE en la demanda de polítiques de creixement

Els líders europeus comencen a intuir que les polítiques de retallades per reduir el dèficit públic no són la panacea contra la crisi i que són necessàries les polítiques d'estímul perquè les economies europees surtin de la crisi que viuen des de fa ja quatre anys. Des de Brussel·les, el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, ha anunciat una cimera informal sobre polítiques de creixement i el primer ministre italià, Mario Monti, ha reclamat mesures d'estímul.

RedaccióActualitzat
Les veus a favor de mesures que fomentin el creixement comencen a aparèixer i a multiplicar-se a Europa. Aquest dimecres, el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha demanat als socis comunitaris un pacte sobre el creixement, en la línia del pacte fiscal de finals de març. Aquest dijous s'han afegit a aquestes reivindicacions el primer ministre italià, Mario Monti, i el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy.

Des de Brussel·les, Van Rompuy ha anunciat que convocarà una reunió informal per preparar la reunió del Consell Europeu del juny. I ha defensat impulsar mesures de creixement econòmic.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el primer ministre italià. Mario Monti ha explicat que "les reformes estructurals per elles mateixes no garanteixen el creixement" i ha reclamat una política per fomentar-lo.

Precisament, la mateixa Angela Merkel, segons el diari "El Economista", va dir en un discurs davant el seu partit que "l'austeritat per si sola no resoldrà la crisi".

Anar al contingut