Ciclisme

Valverde i Andy Schleck, grans atraccions de la Volta a Catalunya, que comença avui

La 92 edició de la Volta Ciclista a Catalunya comença avui a Calella i reuneix alguns dels millors ciclistes del planeta, entre ells l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar) i el luxemburguès Andy Schleck (RadioShack-Nissan). Malgrat l'absència de l'últim vencedor a la carretera, el sancionat Alberto Contador, la Volta tornarà a comptar amb un cartell envejable, amb figures com Samuel Sánchez (Euskaltel), Bradley Wiggins (Sky), Ivan Basso (Liquigas), Denis Menchov (Katusha), Thor Hushovd (BMC), Robert Gesink (Rabobank) o Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quickstep), entre d'altres. Esport3 i esport3.cat ofereixen cada tarda, a partir de les 15.45, el final d'etapa.

Actualitzat
El murcià Valverde ha tornat a la competició després de la sanció amb ganes de menjar-se el món -ja té quatre victòries aquest 2012 (inclosa la Vuelta a Andalusia)- i serà un dels principals favorits d'aquesta edició al costat d'un Andy Schleck, que buscarà començar a rodar amb continuïtat aquest any, i el britànic Wiggins, recent campió de la París-Niça.

Seran set dies de competició en els quals l'organització ha dissenyat un recorregut atractiu, sempre amb un port pròxim a meta, i amb l'etapa reina el tercer dia, a l'estació d'esquí de Portainé, que pot marcar el desenllaç de la prova.

Un recorregut poc apte per a velocistes

La Volta, amb inici a Calella, passarà per localitats com Girona, Tremp, Ascó, Manresa o Badalona i finalitzarà al barri de Sarrià de Barcelona, amb un detall romàntic: acabarà just on va començar la primera edició d'aquesta prova el 1911.

Un recorregut sense cap contrarellotge, amb poques opcions per als velocistes -potser la que més opcions té d'arribada massiva és la sisena etapa- i amb molts ports que garanteixen l'espectacle.
Però si hi ha alguna cosa a destacar en aquesta edició és la voluntat dels organitzadors de tirar endavant amb aquesta prova centenària, la tercera més antiga per etapes del món, després del Giro i el Tour, ja que han aconseguit vèncer un any més les adversitats econòmiques, si bé admeten que és necessari un pla de futur per no patir any rere any.

Amb el suport de la Unió Ciclista Internacional (UCI), que a més ha renovat la llicència World Tour a la prova per quatre anys més, la Volta s'ha garantit el seu futur a curt i mitjà termini, una gran notícia en aquests temps de crisi econòmica que espanten els patrocinadors.

Etapes de la prova

Etapes de la Volta Ciclista a Catalunya 2012:
- 19 de març. 1a etapa, Calella-Calella, 138 km
- 20 de març. 2a etapa, Girona-Girona, 161 km
- 21 de març. 3a etapa, la Vall d'en Bas (Sant Esteve d'en Bas)-Portainé, 210 km
- 22 de març. 4a etapa, Tremp-Ascó, 199 km
- 23 de març. 5a etapa, Ascó-Manresa, 207 km
- 24 de març. 6a etapa, Sant Fruitós de Bages-Badalona 169 km
- 25 de març. 7a etapa, Badalona-Barcelona (Sarrià), 119 km
Anar al contingut